Élet-Stílus

Szélesebb lesz az „új” Margit híd lehajtója

admin
admin

2010. 03. 18. 14:51

Szélesebbre építik a hídfőt az eddiginél a Margit híd budai oldalán, így megszűnhetnek, vagy legalábbis jelentősen enyhülhetnek majd a dugók a lehajtó résznél.

Megszűnhetnek, de legalábbis jelentősen enyhülhetnek majd a gépkocsi torlódások a Margit híd budai hídfőjénél, miután a Pestről Budára tartók a most kiépítendő harmadik lehajtósávon is elhagyhatják majd a hidat az Árpád fejedelem útja irányába. Az új szakasz 50 méter hosszú lesz, ami gyorsabb lejutást tesz lehetővé a hídról.

Nyolc új hídgerendát emelnek be a mostani 25 mellé, hogy kiszélesíthessék az útpályát. A 8 új hídgerenda egyenként 17 tonnát nyom, és 22 méter hosszú. Az új szerkezeti elemeket betonacéllal rögzítik egymáshoz. (A Margit híd budai hídfőjének déli oldalát, azaz a felhajtó sávot két gerendával fogják szélesíteni a rekonstrukció II. ütemtervének megfelelően.)

A Margit híd budai hídfőjének szélesítése, és a kísérő munkálatok idejére a budai felső rakpartot a híd alatti részen lezárják. Azaz március 20-a szombat 23 óra és március 22-e hétfő reggel 05 óra között az Árpád fejedelem útján forgalmi rend változás lép életbe, amely mind az autóbusz közlekedést, mind a közúti forgalmat érinti.
A gépkocsik északi irányba a Bem rakpart – Csalogány utca – Horváth utca – Bem utca – Tölgyfa utca – Margit körút – Török utca – Üstökös utca – Árpád fejedelem utja irányába tehetnek kitérőt. A javasolt terelő út a déli irányba pedig az Árpád fejedelem utja – Üstökös utca – Török utca – Margit körút vagy Bem utca – Fő utca vagy Horváth utca – Csalogány utca – Fő utca. Az autóbuszok a Bem utca – Fő utca útvonalon járnak. A budai alsó rakpart a munkák idején is folyamatosan az autósok rendelkezésére áll.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.