Élet-Stílus

Szalai kezdő lesz Freiburgban

Ahogy azt várni lehetett, Aristide Bancé eltiltása megnyitotta az utat Szalai Ádám előtt, a fiatal magyar támadóra kezdőként számít edzője a Freiburg elleni bajnokin.

Az újonc Mainz jelenleg a 7. a Bundesligában, s amennyiben nyerne Freiburgban – a két csapat ősszel Mainzban csapott össze, s a hazaiak 3-0-ra nyertek – megközelíthetné a Werder Brement, feltéve, hogy az északiak nem gyűrik le a Bochumot.

Thomas Tuchel a mainziak edzője úgy véli, az edzéseken példás munkát végző magyar támadónak eljött az ideje. Szalai eddig kétszer kezdett csapatában, a két találkozón egy gólpaszt jegyzett.

“Ádám élhet a lehetőséggel. Erőn felül teljesített az edzéseken, ezért megérdemli az esélyt” – mondta csütörtökön a szakember. „Türelmes vagyok vele, hisz idény közben csatlakozott a csapathoz, így még nem érzi a társakat. Ám nagyon hajt, még a komolyabb intenzitású edzéseken is a legjobbak között van.”

A kicker.de a klub közleményét láttamozva csütörtöki beharangozójában a kezdőbe jelölte Szalait, aki egy szem előretolt támadóként veszélyezteti majd a freiburgi kaput.

bundesliga, 27. forduló

Freiburg-Mainz, szombat, 15:30
Badenova stadion.
Várható kezdőcsapatok
Freiburg: Pouplin – Mujdza, Toprak, Butscher, Bastians – Schuster, Flum – Abdessadki, Makiadi, Jäger – Cissé
Mainz: H. Müller – Zabavnik, Svensson, Noveski, Fathi – Polanski, Karhan, Soto – F. Heller, Schürrle – Szalai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik