Élet-Stílus

F1: túl sokat fogyaszt a Ferrari

Sam Michael, a Williams technikai igazgatója szerint a Ferrari jelenleg hátrányban van a Red Bullal szemben, motorja ugyanis jóval többet fogyaszt.

Megvan az előnye is annak, hogy a Red Bull Renault-motorja messze nem a legerősebb a mezőnyben, ezért cserébe ugyanis keveset fogyaszt.

Sam Michael, a Williams technikai igazgatója számításokat is végzett ezzel kapcsolatban és megállapította, hogy technikai gondok nélkül Sebastian Vettel simán nyerte volna a Bahreini Nagydíjat.

“Jelenleg a Renault motorjának legkedvezőbb a fogyasztása, mögötte Mercedes, Cosworth és Ferrari a sorrend. Utóbbi a legszomjasabb mind közül” – nyilatkozta Michael. “A Red Bullokban körülbelül tíz kilóval kevesebb benzin lehet a rajtnál, mint a Ferrarikban, ennek hatása kulcsfontosságú.”

“Ekkora benzinkülönbség körönként négy tizedes előnyt jelent a Red Bull számára egy verseny első szakaszában, de ha a teljes versenytávra két tizedes átlagot számolunk, akkor is 9,8 másodperces fór marad” – utalt Michael arra, hogy technikai gondok nélkül nehezen lehetett volna megfogni Vettelt a szezonnyitón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik