Élet-Stílus

Szülés után irány a plasztikai sebész?

Amerikában egyre több fiatal anyuka fekszik röviddel a szülés után plasztikai sebész kése alá, annak ellenére, hogy az orvosok komolyan ellenzik mindezt.

Sok kezdő anyuka alig, hogy életet adott első gyermekének, csupán néhány héttel a szülés után újra a kórházba megy, hogy szépészeti beavatkozást végeztessen el. A legtöbb esetben az anyák mellimplantátumokra áhítoznak, hogy ezzel megtarthassák azt az 1-2 számmal nagyobb kosárméretet, amely a terhesség következtében alakult ki. Előfordul, hogy néhányan még az orvos utasítását is figyelmen kívül hagyják, és a szülés után 6 héttel már újra a kórházi ágyon fekszenek. „Már láttam olyan 20 éves anyát, aki három gyerek után jelentkezett a műtétre, de olyanok is vannak, akik majdhogynem egyenesen a szülőszobáról érkeznek.” – fejezte ki rosszallását Riccardo Frati, plasztikai sebész.

Szakértők elmondták azt is, hogy a szokatlan trend hátterében az állhat, hogy a nők a terhesség és a szoptatás alatt hozzászoknak a nagyobb mellmérethez, amitől sokkal nőiesebbnek és vonzóbbnak érzik magukat. Így minden bizonnyal a hiúságuk uralkodik el rajtuk, amikor ebből az indíttatásból plasztikai műtétre vállalkoznak. Susan Marchant-Cox, amerikai pszichológus is magyarázatot próbál adni a szerinte ijesztő trendre. „Komoly bajok forrása lehet az, hogy a fiatal nők ilyen könnyen befolyásolhatók, ha a testükről van szó. Arról nem is beszélve, hogy a mellrák Amerikában az egyik leggyakoribb formája a rákos megbetegedéseknek, ám a mellimplantátumok megnehezítik azt, hogy az orvosok még idejekorán diagnosztizálhassák.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik