Élet-Stílus

Nyolcmillió dolláros ajánlat Overdosért

Farkas Ferenc, a Magyar Lovaregylet elnöke elárulta, hogy tavaly nyolcmillió dolláros vételi ajánlat érkezett Overdosra, a magyar csodalóra.

Mennyit ér Overdose? Nos, amennyit adnak, adnának érte – mint minden más…

Márpedig tavaly áprilisban hihetetlen ajánlat érkezett a még veretlen magyar csodálóra, de tulajdonosa nem vált meg tőle. A PannoniaOverdose.hu-nak adott interjújában Farkas Ferenc, a Magyar Lovaregylet elnöke elmondta, úgy tudja, hogy 2009 áprilisában, a Kincsem Parkban aratott nagyszerű győzelmét követően egy katari herceg nem kevesebb mint nyolcmillió dollárt (azaz 1,6 milliárd forintot) adott volna Overdosért.

Egy magyar cégekből álló konzorcium nemrég 200 millió forintért vásárolta meg Overdose tulajdonjogán felét Mikóczy Zoltántól. Az összeget baráti árnak tartó Farkas Ferenc amondó, hogy „Overdose értéke ennél a vételárnál mindenképpen magasabb”.

„Nyilván figyelembe kellett venni azt, hogy a ló éppen csak túl van egy sajnálatos sérülésen, és ilyenkor van némi kétség azt illetően, hogy a felépülés után el tudja-e érni a korábbi versenyteljesítményét” – tette hozzá a Magyar Lovaregylet elnöke.

A teljes interjú itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik