Élet-Stílus

Federer leszerepelt Indian Wellsben

A világelső svájci Roger Federer roppant kínos vereséget szenvedett az Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna harmadik fordulójában.

A svájci klasszis első tornáján szerepelt azóta, hogy Melbourne-ben megszerezte 16. egyéni Grand Slam-győzelmét, de az Indian Wells-i kalandja kínos véget ért. Holott a korábbi háromszoros bajnok abszolút esélyesként lépett pályára szerdára virradóra a 4,5 millió dollár összdíjazású tornán. Soros ellenfelét, a ciprusi Markosz Bagdatiszt ugyanis ezt megelőzően hétből hétszer elpáholta – nyolcadszor azonban ez nem jött össze…

Pedig Federernek három meccslabdája is volt, de valamennyit elpuskázta, vagy ha úgy tetszik, Bagdatisz az összeset hárította – majd miután a rövidítésben megnyerte a harmadik játszmát, boldogan csókolgatta a borítást. „Kétségkívül ez pályafutásom legnagyobb győzelme! Korábban rendre alulmaradtam az éljátékosokkal szemben, így bizony most nagy megkönnyebbülést érzek” – magyarázta boldogan a világranglista 33. helyezettje, aki szerint győzelmét annak köszönheti, hogy végig megőrizte a hidegvérét.

Bagdatiszt nagyszerűen koncentrált (MTI/EPA)

Bagdatiszt nagyszerűen koncentrált (MTI/EPA)

„Nyugodtabb voltam, mint Federer, aki túlságosan is agresszíven játszott, sok könnyű labdát tékozolt el” – tette hozzá Bagdatis. A 24 éves ciprusi játékos először nyert világranglista-vezető ellen, eddigi legnagyobb győzelmét a rangsorban akkor harmadik amerikai Andy Roddick ellen aratta. S mostani sikere már csak azért is nagy szó, mert a 2006-os, római torna óta senki sem tudta meccslabdát hárítva legyőzni Federert.

Indian Wells, férfiak, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Bagdatisz (ciprusi, 27.)-Federer (svájci, 1.) 5:7, 7:5, 7:6 (7-4)

További eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik