Élet-Stílus

Genfben számol a halál órája

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) leleplezte a svájci fővárosban azt az installációt, amely a „halál órája” címet viseli. Az óra a dohányzás miatt bekövetkezett haláleseteket számolja.

A halál óráját vasárnap, a dohányzás ügyében rendezendő tanácskozás előtti estén üzemelték be Genfben. A bemutatásán a WHO képviselők mellett a március 21-ig tartó konferencia más küldöttei is részt vettek. “Bár a dohányipar sok országban visszaszorult, de a dohányzás még így is több halálesetért felelős, mint amennyiért az AIDS, a tuberkulózis és a malária együttvéve” – hívta fel a figyelmet Douglas Bettcher, a dohányzás elleni kezdeményezések igazgatója.

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy bár a fejlett országokban egyre inkább visszaszorul a dohányzás mértéke, a fejlődő és közepesen fejlett országokban egyre többen gyújtanak rá. Ennek a következménye lehet az is, hogy – becslések szerint – minden 5,84 másodpercre világszerte jut egy olyan halál, melynek hátterében a dohányzás és a miatta kialakuló betegségek állnak.

Ajánlott linkek:

A “halál órája” mutatja az elhunyt dohányosok számát (NLCafé)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik