Élet-Stílus

F1: Button lépéshátrányban

A címvédő Jenson Button elismeri, hogy első mclarenes nagydíján kikapott csapattársától, Lewis Hamiltontól, azonban reménykedik, hogy Ausztráliában már más lehet a helyzet.

Lewis Hamilton-Jenson Button 1:0, ez a McLaren házi csatájának eredménye a Bahreini Nagydíj után.

A címvédő nem bírt az elődjével, hetedik lett, míg csapattársa a dobogón végzett, de úgy gondolja, hogy hamarosan felveheti a lépést Hamiltonnal. A fő problémának a kvalifikációs szereplést érzi Button.

“Ha ezt akarják írni, hát írják” – mondta Button az újságíróknak arra a kérdésre, hogy első összecsapásukat Hamilton nyerte-e. “Lewis előttem ért célba, jobban teljesített. Az időmérő nem sikerült, megnehezítettem, pontosabban megnehezítettük a dolgomat. Kipróbáltunk valamit, nem jött be, és aztán ezt vittem tovább a versenyre is.”

“A futamon nem volt mit tennem, forgalomban voltam. A tempóm jó volt, de Lewis kivételes pilóta, bárkinek nehéz dolga lenne mellette gyorsabbnak lenni. Persze én is mindent megteszek, hogy javuljak, hogy a stílusomhoz alakítsam az autót a csapattal. Csalódás, hogy csak hetedik lettem, de alapvetően elégedett voltam a tempóval, bizakodva megyek Melbourne-be. A mérnökökkel beszélgetve több ötlet is felvetődött, hogyan lehetne javítani az egykörös tempón, a versenyen tiszta pályán pedig majdnem olyan gyors voltam, mint a Ferrarik, szóval Melbourne már más lehet.”

Button szereplése Bahreinben elmaradt a várakozásoktól (MTI/EPA)

Button szereplése Bahreinben elmaradt a várakozásoktól (MTI/EPA)

Button volt hondás és brawnos főnöke, Nick Fry szerint egyelőre mentheti a pilóta szereplését az, hogy új fiú a McLarennél, de gyorsan kell tanulnia, ha nem akar nagyon lemaradni.
“Világos, hogy Jenson le van maradva, fel kell zárkóznia. Ez nyilvánvaló. Biztos vagyok benne, hogy elgondolkodik rajta, hogyan is érje utol Lewist, akinek egyelőre megvan a hazai pálya előnye. Persze az idő múlásával ez az indok érvényét veszti. Jensonnak nem csak a vezetési stílusát, de a csapattal folytatott munkáját is át kell gondolnia, de ezt ő is tudja és keményen fog dolgozni” – magyarázta a Mercedes GP vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik