Élet-Stílus

Vezéráldozattal nyert a Milan – videó

Az AC Milan ugyan legyőzte a Chievót, s ezzel közelebb férkőzött az Interhez, de öröme mégsem lehet felhőtlen, miután David Beckham súlyosan megsérült.

A bajnoki címre hajtó AC Milanban kölcsönben futballozó angol középpályás a Chievo elleni mérkőzés második félidejében – ártalmatlannak tűnő szituációban – Achilles-ín-szakadást szenvedett, emiatt feltehetően lemarad a dél-afrikai világbajnokságról.

A negyedik vb-jére készülő Beckhamnek legalább három hónap kihagyást jósolnak az orvosok, ugyanakkor Dr. Tom Crispet, a BBC állandó szakértője elmondta: az ugyan elképzelhető, hogy három hónap múlva már valóban mozoghat, futhat a 34 éves játékos, de aligha lesz olyan állapotban, hogy pályára lépjen a vb-n az angol válogatottban.

David Beckham esetleg abban bízhat, hogy egyszer már volt hasonló helyzetben, és akkor képes volt villámgyorsan felgyógyulni: a 2002-es seregszemle előtt lábközépcsont-törést szenvedett, és kevesen hittek abban, hogy szerepelhet a japán-koreai vb-n, kisebbfajta orvosi csodának köszönhetően azonban ez mégiscsak összejött neki.

„Egyelőre nem tudom biztosan, hogy most ott lehetek-e a vb-n. Egy viszont biztos, ha keményen dolgozok, akkor van esélyem arra, hogy bekerüljek a csapatba. Mindent el fogok követni ennek érdekében” – nyilatkozta a szerencsétlenül járt angol játékos.

Milánóban mindenki Beckhamet sajnálta vasárnap este, és kevés szó esett a Chievo elleni meccsről, amelyen az AC Milan „kiszenvedte” a győzelmet a rendkívül szervezetten futballozó veronaiak ellen. A BL-ben megégett a piros-feketék a csereként beállt Clarence Seedorf villanásával 1-0-ra nyertek (a holland 16 méterről lőtt a kapu jobb oldalába), és ezzel egy pontra megközelítették a Catania ellen megbotlott Intert.

Serie A, 28. forduló:
AC Milan-Chievo 1-0 (0-0)
Gól: Seedorf (91.)

Korábbi eredmények:
Bologna-Sampdoria 1-1
Genoa-Cagliari 5-3
Juventus-Siena 3-3
SS Lazio-Bari 0-2
Livorno-AS Roma 3-3
Parma-Atalanta 1-0
Udinese-Palermo 3-2
Napoli-Fiorentina 1-3
Catania-Internazionale 3-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik