Élet-Stílus

Schumacher elégedett

A három év szünet után visszatér Michael Schumacher az őt ért kritikák ellenére büszke arra, hogy hatodikként zárt az idénynyitó Bahreini Nagydíjon.

„Mindent egybevetve azt kell mondanom: ahhoz képest, hogy három évig teljesen távol voltam a versenyzéstől és a felkészülés alatt nem tudtam sokat gyakorolni, jól mentek a dolgok. Nagyon boldog és büszke vagyok” – értékelte hétfőn előző napi produkcióját a hivatalos honlapján a Mercedes 41 éves német sztárja. Hozzátette: lehet, hogy sokan azt várták, jön, beül az autóba és mindenkit könnyedén lehagy, de ő nem erre számított.
„Ma, egy nappal a futam után is kitűnően érzem magam. A fizikai megterhelés szempontjából meg sem kottyant a verseny, egyáltalán nem találtam fárasztónak” – fogalmazott a hétszeres világbajnok Schumacher, aki közvetlenül 17 évvel fiatalabb csapat- és honfitársa, Nico Rosberg mögött ért a célba a szahíri versenyen.

A dpa német hírügynökség emlékeztet arra, hogy Schumacher az újrakezdés során is a hetedik rajtkockából kezdte a futamot csakúgy, mint pályafutása első versenyén, 1991-ben, Spa-Francorchampsban. S tudjuk, akkor meddig jutott, mit ért el…

—-A Bahreini Nagydíj sajtóvisszhangja—-

Olaszország
La Gazzetta dello Sport:
„Ferrari-mágia. Jobban nem is mehettek volna a dolgok. Fantasztikusan sikerült Nagy Fernando debütálása. Ez egy új Ferrari-korszak kezdete. Massa balesete után remek visszatérést ünnepelhetett. Schumachert senki nem látta.”

Tuttosport:
„A sivatag vörös. Micsoda feltámadás! Alonso diadalmaskodott, Massa a második – fantasztikus! Új mítosz született.”

Corriere dello Sport:
„Észbontó kettős győzelem. Ez egy Alonso- és Massa-show volt! A Ferrari visszatért. Schumacher elfogadható teljesítménnyel hatodik. Szégyenre nincs oka, de azért dicséret sem illeti.”

Spanyolország
El País:
„Vörös birodalom. Fernando Alonso feltámadt a Ferrarival. A világbajnokság vörösben kezdődött.”

El Mundo:
„Bajnokhoz méltó bemutatkozás. Alonso hibátlanul vezetett.”

Marca:
„Alonso máris mítosz. Bahreini sikerével máris történelmet írt a Ferrarival.”

As:
„Ez volt a spanyol pilóta első leckéje. Győzelmével letette az Alonso-éra alapkövét a Forma-1-ben.”

Nagy-Britannia
Daily Telegraph:
„Alonso vezetésével a Ferrarik uralkodtak.”

The Times:
„Alonso a győzelemig száguldott Bahreinben. Jobb, ha a következő futamra élénk színnel kifestik a nappalijukat, hogy akkor is legyen mit nézegetniük, ha a verseny olyan unalmas lesz, mint Szahírban.”

The Guardian:
„Alonso sikere feldobta a Ferrarit, de a tankolás betiltása megfojtotta az izgalmat.”

Franciaország
Libération:
„Michael Schumachernek időre van szüksége. Még mindig gyors és harcos, de saját bevallása szerint még fel kell vennie a versenyek ritmusát – az időmérőn és a futamon is.”

Le Figaro:
„A katasztrofális 2009-es idény után egy új sztárral tértek vissza a Vörösök. Fernando Alonso farkaséhes.”

Ausztria
Kurier:
„A Ferrari ellopta a show-t. Fernando Alonso jött, látott és győzött.”

Österreich:
„Vettel-dráma, Schumi-visszatérés. Sebastian Vettelnek a győzelmébe került a technikai probléma, az 1239 nap szünet után ismét rajtoló Michael Schumacher pedig a szürke hatodik helyen végzett. A két német sztár számára nem kezdődött optimálisan a szezon.”

Svájc
Blick:
„Mi lesz Schumival? Lehet, hogy a nyolcadik vb-címéről álmodozó Schumacher rossz autóban ül? Tizenegy évig a Vörösöknél hajtott, bizonyára érzékenyen érintette, amikor tegnap a távolból hallgatta a győztes istálló tiszteletére eljátszott olasz himnuszt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik