Élet-Stílus

Messi és Higuaín gólpárbajt vívott – videó

Nem változott a helyzet a tabella élén, miután a Real Madrid és a Barcelona is megnyerte a vasárnapi meccsét a Primera División 26. fordulójában.

Jóllehet, a végelszámolásnál az egymás elleni eredmények rangsorolnak, addig viszont a gólkülönbség dönt, így pedig nem változott a helyzet a tabella élén, miután kéz a kézben haladó Real Madrid és a Barcelona is háromgólos sikerrel tudta le az újabb fordulót. Ráadásul mind a két csapatot egy-egy mesterhármassal jelentkező – nem mellékesen argentin – labdarúgó, azaz Gonzalo Higuaín, illetve Lionel Messi vezette győzelemre.

Az ellenfelek minőségét illetően azonban már akadt különbség, a címvédő katalánok ugyanis a dobogós Valenciát, míg a Bajnokok Ligájából szégyenszemre kipottyant királyiak a kiesőhelyen álló Real Valladolidot fektették két vállra vasárnap este.

Barcelona-Valencia 3-0

Messi és Higuaín különversenyében – legalábbis ami a bajnoki gólokat illeti – 22-19-re a Barcelona aranylabdása vezet, aki az 56. percben kezdte a gólgyártást: több védőn is áthámozta magát, mielőtt a rövid alsó sarokba lőtt. Pazar alakítás volt. Ettől pedig olyannyira megjött a kedve a játékhoz a katalánok vezérének, hogy egy perc alatt két újabb gólt is berámolt a hajrában. A Valencia legjobbja, David Villa kihagyta a barcelonai meccset, ráadásul a vendégcsapat Maduro kiállítása miatt 69. percben megfogyatkozott.

Valladolid-Real Madrid 1-4

A Real Cristiano Ronaldo szabadrúgásgóljával szerzett vezetést Valladolidban, majd beindult Higuaín, akinek bizony van mit jóvá tennie, tekintve, hogy a Lyon elleni BL-meccsen ziccert hibázott, az üres kapuba sem tudott betalálni. A Valladolid ellen viszont parádézott: előbb Van der Vaart beívelésére érkezett pontosan a kapu elé, majd Cristiano Ronaldo kiugratásával lépett ki, végül a kapusról kipattant labdára startolt rá – mind a három eset végén a hálóban landolt a játékszer. A hazaiak erejéből és tudásából csak a szépítésre futotta, igaz, a góljukat a madridiak hozták össze: 0-3-nál Alemán lövését Casillas védte, de pechére a labda a visszafutó Albiolról a kapuba került.

Gerrardot akarja a Real

Angol és spanyol lapértesülések szerint elképzelhető, hogy a Real Madrid leigazolja Steven Gerrrardot. Az AS című spanyol sportlap úgy tudja, hogy Florentino Perez elnök kinézte magának a 30 éves középpályást, akit az anyagi gondokkal küszködő Liverpool feltehetően kénytelen áruba bocsátani a nyáron. A madridiak így viszonylag olcsón, cirka 33 millió euróért megszerezhetik az angol játékost – írta az MTI.

Primera Divisón, 26. forduló:
Real Valladolid-Real Madrid 1-4 (0-2)
Gól: Albiol (58., öngól), ill. C. Ronaldo (28.), Higuaín (45., 52., 65.)

Barcelona-Valencia 3-0 (0-0)
Gól: Messi (56., 82., 83)
Kiállítva: Maduro (69., Valencia)

Tenerife-Espanyol 4-1 (1-0)
Gól: Richi (21.), Nino (50., 90.), Alfaro (82.), ill. Verdu (70.)

Racing Santander-Real Zaragoza 0-0

Almería-Málaga 1-0 (0-0)
Gól: Soriano (56.)

Villarreal-Xerez 2-0 (1-0)
Gól: Llorente (32.), Escudero (90.)

Szombaton játszották:
Sevilla-Deportivo La Coruna 1-1
Sporting Gijón-Athletic Bilbao 0-0
Getafe-Real Mallorca 3-0

Hétfő:
Atletico Madrid-Osasuna, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik