Élet-Stílus

Rooney Geráékat is elintézte – videó

A Manchester United bombaformában lévő támadója a Fulham ellen két góllal rukkolt elő. Gera Zoltán csapata végül 3-0-ás vereséget szenvedett a tabella élére álló „vörös ördögök" otthonában.

Wayne Rooney a Fulham elleni bajnokin 32-re növelte a szezonbeli góljai számát (már csak tízzel van elmaradva Cristiano Ronaldo 42-es rekordjától), ráadásul utóbbi hat fellépésésn, amelyen összesen kilenc találatot jegyzett, negyedszer duplázott.

Vasárnap koradélután, gól nélküli első félidőt követően az angol válogatott csatár előbb Nani centerezése után lőtt a bal alsó sarokba, majd a hajrában Berbatov asszisztálása mellett a jobb alsó sarokba püfölte a labdát – mindkétszer 10 méteres távolságból.

A pontot az i-re Berbatov fejesgólja tette fel a 89. percben, így a címvédő 3-0-val vágott vissza a londoni együttesnek a decemberi, szintén háromgólos vereségéért, egyszersmind a tabella élére állt, igaz, egy mérkőzéssel többet játszott, mint a két ponttal lemaradt Chelsea. Gera Zoltán végigjátszotta a meccset a Fulhamben.

A Fülöp Mártont nélkülöző Sunderland Kenwyne Jones ívelt fejesével szinte végig vezetett Manchester City ellen, de végül be kellett érnie a döntetlennel, miután a csereként beállt Adam Johnson a 91. percben egyenlített. A 22 esztendős szélső a tizenhatoson belül átvette a labdát, majd zseniálisan tekert a hosszú felső sarokba.

Premier League, 30. forduló:


Manchester United-Fulham 3-0 (0-0)


Gól: Rooney (46., 84.), Berbatov (89.)

Sunderland-Manchester City 1-1 (1-0)
Gól: Jones (9.), ill. Johnson (92.)


Szombaton játszották:

Hull City-Arsenal 1-2
Chelsea-West Ham United 4-1
Birmingham City-Everton 2-2
Bolton-Wigan 4-0
Burnley-Wolverhampton 1-2
Stoke City-Aston Villa 0-0
Tottenham-Blackburn 3-1

Hétfőn:

Liverpool-Portsmouth, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik