Élet-Stílus

Lendületben a Videoton, kínlódott a Loki

A Videotonnak nem okozott gondot a Lombard FC Pápa legyőzése a Soproni Liga 18. fordulójában, a listavezetőt üldöző Debrecen ugyanakkor kínlódva nyert a vendég Budapest Honvéd ellen.

A Pápa könnyű préda volt a tavasszal még hibátlan Videoton számára, amely zsinórban ötödik bajnoki mérkőzését úszta meg kapott gól nélkül. A szombati két Vidi-találaton osztozó Alves és Nikolics egyaránt 12-re növelte a szezonbeli góljai számát, előbbi egy kontraakció végén lőtt higgadtan a rövid sarokba, utóbbi pedig egy előrevágott labdát helyezett a kapu bal oldalába. A Kaposvárról igazolt Nikolics – aki gólja és gólpassza mellett még egy ziccert is elhibázott – zsinórban második bajnokiján volt eredményes.

Akárcsak a paksi Tököli, a Vasasban játszó Hrepka pedig valamennyi tavaszi fordulóban betalált – összesen négyszer. A nevezettek csapatai megosztoztak egymással a pontokon, a Paksnak ugyanis mindkétszer volt válasza a vendég angyalföldi együttes góljaira. A Hidegkuti Stadionban, a Szombathelyi Haladás látogatása során érintetlenek maradtak a hálók, ami egyben azt is jelenti, hogy az MTK még nyeretlen tavasszal, három meccsen mindössze két pontra és egy szerzett gólra futotta az erejéből.

Hullámvölgyben az MTK (MTI)

Hullámvölgyben az MTK (MTI)

Az Újpest-verők csatájából a Győr jött ki győztesen, Alekszidze korai góljával 1-0-ra verte a vendég Kecskemétet. A Zalaegerszeg az előző heti, Ferencváros elleni meccshez (3-3) hasonlóan hátrányból állt talpra, s szerzett egy pontot. A múlt héten szintén eredményes Pavicevics találatával alakult ki az 1-1-es végeredmény Kaposváron.

A Debrecen tapad a Videotonra, ismét két pontra csökkentette a különbséget, miután 2-1-re legyőzte a vendég Honvédot. A Loki ugyan már a második percben megszerezte a vezetést – Feczesin használta ki, hogy a vendégek kapusa és egyik védője egymásnak rohant egy beívelés során -, ám az ebből fakadó lélektani előnyt nem tudta kihasználni, mi több, feljött, helyzeteket dolgozott ki, majd megérdemelten egyenlített a Honvéd.

Sokáig nem változott jelentősen a játék képe a második félidőben sem – a szervezetten futballozó fővárosiak nem engedték kibontakozni a debrecenieket -, egy Rudolf-villanás azonban elég volt a hazai sikerhez: a nyáron Olaszországba igazoló válogatott csatár remek kiugratása után Coulibaly megszerezte a címvédő győztes gólját. A Honvédnak hiába akadtak később még lehetőségei, másodszor már nem tudott egyenlíteni.

Soproni Liga, 18. forduló:
Paksi FC-Vasas 2-2 (0-1)
Gól: Tököli (52.), Kiss T. (76.), ill. Hrepka (43.), Divics (69.)

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 0-0
Kiállítva: Szabó Á. (83., MTK)

Videoton FC-Lombard FC Pápa 2-0 (1-0)
Gól: Alves (11.), Nikolics (55.)
Kiállítva: Dlusztus (80.), Abwo (90., mindkettő Pápa)

Győri ETO FC – Kecskeméti TE-ERECO 1-0 (1-0)
Gól: Alekszidze (11.)

Kaposvári Rákóczi-ZTE FC 1-1 (1-0)
Gól: Gujics (5.), ill. Pavicsevics (50.)

DVSC-TEVA – Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Gól: Feczesin (2.), Coulibaly (72.), ill. Abraham (24.)

Pénteken játszották:
Ferencváros-Nyíregyháza 0-0

Vasárnap:
Újpest FC-Diósgyőri VTK, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik