Élet-Stílus

Kosarakat kap a Real

A meglepetésre a Bajnokok Ligájától idő előtt búcsúzó Real Madridnál felmerült, hogy menesztik Manuel Pellegrini szakvezetőt. A baj csak az, hogy a kiszemelt helyetteseket nem hozza lázba a madridi kispad.

A spanyol sajtóban röpködtek a nevek. Ám előbb az Inter mellett újabb hűségesküt tevő Jose Mourinho, majd a Chelsea-vel épp a portugál csapata ellen készülő Carlo Ancelotti is a vállát vonogatta. Pénteken Arséne Wenger és a szerb válogatottal kisebb csodát tevő Radomir Antics is elmondta a véleményét.

Az AS által megkeresett, s a 2009-es nyári költekezés során első számú jelöltként a királyi klubnál már felemlegetett francia kerek-perec kijelentette, hogy köszöni szépen, de hagyják őt békén.
„Ki fogom tölteni 2011-ig esedékes szerződésemet, így nincs miről beszélni” – fogalmazott Wenger. „Jelenleg csak egy dolog foglalkoztat: a Hull City elleni bajnoki találkozó. Talán nem annyira elegánsak mint a Real Madrid, de az én életemben jelenleg sokkal fontosabbak.” – tette hozzá nem kevés malíciával.

A hosszú karrierje alatt elsősorban Spanyolországban tevékenykedő – s a Real mellett a két riválist, a Barcelonát és az Atlético Madridot is edző – Radomir Antics úgy véli, a madridiaknak nem kellene kapkodniuk.
„Az elmúlt húsz évben Wenger arról vált híressé, hogy csapataiban rendre felkarolta a fiatalokat. A Real Madridnak más a hozzáállása. Ők abból csinálnak divatot, hogy kész világklasszisokat, sztárokat vásárolnak. A két felfogás homlokegyenest ellenkezik; valakinek változtatnia kéne, s Wenger ezt nem tenné meg.

A szerb szakember türelemre inti egykori klubját. A közelmúltban is edzők tömkelegét „elfogyasztó” madridiaknak jelenleg semmi sem árthat jobban, mint egy edzőcsere – legalábbis Antics szerint.

„Ilyenkor mindig felvetődik, hogy váltani kéne. Valaki bedobja Wenger, más pedig Benítez nevét. Ugyanakkor Pellegrini felkészült edző, és több mint egy év hátravan a szerződéséből. Szerintem hagyni kéne dolgozni, a felháborodás pedig majd elcsitul.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik