Élet-Stílus

BL-elődöntős a Győr

Bejutott az elődöntőbe a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 24-24-es döntetlent játszott a szlovén Krim Ljubljana otthonában.

A Győri Audi ETO KC szombaton úgy léphetett pályára Ljubljanában, hogy ha pontot szerez, akkor biztos elődöntős – és ez történt, de az majd csak a jövő heti zárókörben dől el, hogy a magyar bajnok első vagy második helyen lép a legjobb négy közé.

A védőfalaké volt a főszerep a találkozó első szakaszában, alig esett gól. A házigazda Ljubljana előbb nyugodott meg, ellépett 3-1-re, majd a Győr is felébredt, és fordított. Ekkor a hazaiak edzője időt kért, ám a magyar lendület ettől nem tört meg, és a Görbicz nélkül felálló együttes 8-4-re megugrott. Támadásban újított a Krim, egyre többet találkozott a labdával a hazaiak orosz világbajnoka, Bodnyeva, és megkezdődött a hátrány faragása. A beállós mellett, a szlovén együttes magyar légiósa, Zácsik is egyre pontosabban célzott, és a szünet előtt majdnem egyenlő lett az állás (10-11).
A második félidő rosszul indult a Győr számára, Mravikova kiállítása alatt fordított a Ljubljana. Azonos létszámban visszavette a vezetést az ETO, de szívósan tapadt rá a rivális. Ettől kezdve hol itt, hol ott volt az előny, egyik gárda sem tudott ellépni.

Ahogy fogyott az idő, úgy lett egyre izgalmasabb a csata. A Győr fontos pillanatban büntetőt rontott, a szlovénok pedig két góllal elhúztak (24-22). Már csak két perc volt hátra, amikor mindent egy lapra feltéve rohamoztak Hornyákék.

Egygólos hazai vezetésnél, 24-23-nál Pálinger hétméterest hárított, majd Bradeanu egyenlített. Az utolsó támadásnál Hornyákot kiállították, majd Zácsik időn túli szabaddobásból a sáncba dobta a labdát. Ezzel eldőlt, hogy az előző idényben finalista Győr – amely ezúttal rengeteg hibával játszott – biztosan továbbjut, de azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a román Valcea vagy a dán Viborg lesz-e az ellenfele.

Női BL, középdöntő, I. csoport, 5. forduló:
Krim Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 24-24 (10-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik