Élet-Stílus

Összefogtak a nagyvállalatok Overdose-ért

admin
admin

2010. 03. 12. 11:35

A CIG Pannónia Életbiztosító Zrt., az Euroinvest Zrt., a Közgép Zrt., a MOL Nyrt. és az OTP Bank Nyrt. közös befektetésének köszönhetően immár rendeződik a magyar csodaló sorsa. Overdose tavasztól ismét elindul a versenyszezonban.

A társaságok vezetői egyetértenek abban, hogy fontos nemzeti célokért érdemes összefogni, indokolt esetben anyagi áldozatot is hozni. Ilyen cél, nemzeti tradíciónk egyike, a Széchenyi István koráig visszanyúló hazai lóversenyzés ügyének ápolása.

Az Overdose Vagyonkezelő Kft. 2010 januárjában alakult meg, egyetlen apportált vagyona az alapításkor 1,5 milliárd forintra értékelt versenyló. E társaság tulajdonrészéből vásárol az öt cégből álló befektetői csoport, egyenként 10-10 százalékot. A fennmaradó ötven százalék tulajdonosa továbbra is Mikóczy Zoltán.

A megállapodás legfontosabb elemei: bármilyen versenyen Overdose csak magyar színekben indulhat; a versenyló promóciós és reklámjoga a tulajdonosokat illeti; minden versenydíj-bevétel a társaságot 50 százalékban tulajdonló Mikóczy Zoltáné, aki ebből fedezi Overdose tartását, versenyeztetését; a tulajdonosok között egyhangú szavazat szükséges a ló átruházásához, reklámjogának harmadik fél részére történő értékesítéséhez. A megállapodás aláírásakor Mikóczy Zoltán 200 millió forintot kapott az új cég többi tagjától.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hmejmími légitámaszpont, 2017. december 11.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) pilótákkal fényképezkedik a szíriai Hmejmímnél működő orosz légitámaszponton 2017. december 11-én. Putyin a bázison tett villámlátogatásán elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését. (MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.