Élet-Stílus

Juhászék kikaptak Hamburgban – videó

A Juhász Rolanddal felálló belga Anderlecht kétgólos vereséget szenvedett a német Hamburg vendégeként, míg Gera Zoltán csapata Torinóban maradt alul az Európa Liga nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén. A nap rangadóját Valenciában játszották.

A valenciai Mestallában két támadó szellemű – s ebből kifolyólag védekezésben nem jeleskedő – együttes csapott össze.

A gólpárbajt ígérő párosítás az első félidő derekáig 0-0-ra állt, ekkor az angol Atkinson játékvezető egy Banega-Pizarro birkózás után kissé elhamarkodottan büntetőt ítélt a németeknek (a felvételen aligha van fault, ellenben Banegának a labda felé emelkedik a keze). A tizenegyest Frings belőtte – vezetett a Werder.

Valencia-Werder – a büntető:

A gólt követően felváltva veszélyeztettek a csapatok, Mata és Banega helyzetére a spanyol védők között átkígyózó Marin válaszolt, míg az első játékrész utolsó lehetőségénél Pizarro lövését védte remekül Cesar. A második játékrészben Pablo próbálkozott messziről, míg az 55. percben az addig is bűnbaknak tűnő, törlesztő Banega levonult a pályáról.

A fiatal argentin hiánya nem látszott a hazaiak következő támadásán. Alig másfél perccel később Pablo tört be a tizenhatos jobb oldalánál, az alapvonal közeléből visszaemelt, s bár Silva lövése elakadt Wiesében, Mata ismétlése ellen már nem volt ellenszer. A folytatásban Silva szabadrúgása, Navarro fejese és Pizarro kiugrása ígért öbbet, de maradt az 1-1, s ez azt jelenti, hogy az otthonában meglehetősen erős Werderé immár az első sansz.

Valencia-Werder – összefoglaló:

A spanyol csapatokra rájárt a rúd, hisz a Valencia mellett az Atlético pozíciója is csak egy fokkal jobb. A madridiak 0-0-át játszottak a Sportinggal úgy, hogy a 31. perctől emberelőnybe kerültek, sőt a portugál csapat az utolsó percekben újfent megfogyatkozott, s végül kilenc mezőnyjátékossal zárta a találkozót.

A déliekkel ellentétben a németek jól zárták az első napot. A Werder mellett a bajnoki címvédő Wolfsburg is 1-1-gyel zárta portyáját; Misimovicék Kazanyból tértek haza döntetlennel, míg a Hamburg 3-1-re győzött otthonában az Anderlecht ellen. A brüsszelieket erősítő Juhász de Gera Zoltán sem lehet boldog, hisz a Fulham Torinóban már az első félidőben kétgólos hátrányba került, amit annak dacára sem sikerült szűkíteni, hogy a Juventus a második félidőben igencsak visszavett.

Juventus-Fulham – összefoglaló:

A Fulham mellett a Liverpool is kikapott, a „vörösök” a Lille otthonában hiába álltak ki a lehető legerősebb csapatukkal – Gerrard és Torres is játszott – a franciák a hajrában kiharcolták a győzelmet.

A nap nyertese a Standard Liége; a belga bajnok szinte behozhatatlan előnyre tett szert idegenben a Roma csapatát az előző fordulóban kettős győzelemmel búcsúztató görög Panathinaikosz 3-1-es legyőzésével, a portugál Benfica pedig csak nagyon nehezen szerzett vezetést a vendég Olympique Marseille ellen, az utolsó percekben azonban a franciák egyenlítettek.

Hamburg-Anderlecht – összefoglaló:

európa liga

Nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Valencia (spanyol)-Werder Bremen (német) 1-1 (0-1)
Mestalla, 40 ezer néző. Vezette: Atkinson (angol)
Gól: Mata (57.), illetve Frings (24., 11-esből)
Kiállítva: Banega (55.)
Valencia: César – Miguel, Navarro, Dealbert, Alexis (Jordi Alba,.46.) – Marchena, Banega, Pablo – Silva – Mata (Joaquín, 75.), Villa (Baraja, 83.)
Werder: Wiese – Fritz, Naldo, Mertesacker, Pasanen – Borowski, Frings, Hunt, Özil (Jensen, 75.), Marin (Bargfrede, 61.) – Pizarro

Juventus (olasz)-Fulham (angol) 3-1 (3-1)
Olimpico. Vezette: Meyer (német)
Gól: Legrottaglie (8.), Zebina (25.), Salihamidzic (45.), illetve Etuhu (36.)
Juventus: Manninger – Zebina, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso – Salihamidzic (Camoranesi, 46.), Poulsen (Sissoko, 76.), Marchisio – Candreva, Diego – Trezeguet (Iaquinta, 62.).
Fulham: Schwarzer – Baird, Hangeland, Hughes, Konchesky – Duff, Davies (Dempsey, 60.), Etuhu, Greening – Gera; Zamora.

Hamburg (német)-Anderlecht (belga) 3-1 (2-1)
Gól: Mathijsen (23.), Van Nistelrooy (40.), Jarolim (76.), illetve Legear (45.)

Rubin Kazany (orosz)-Wolfsburg (német) 1-1 (1-0)
Gól: Noboa (29.), illetve Misimovic (67.)

Atlético (spanyol)-Sporting (portugál) 0-0
Kiállítva: Grimi (31., Sporting), Tonel (89., Sporting)

Lille (francia)-Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
Gól: Hazard (84.)

Benfica (portugál)-Marseille (francia) 1-1 (0-0)
Gól: Pereira (76.), illetve Ben Arfa (90.)

Panatinaikosz (görög)-Standard Liege (belga) 1-3 (0-2)
Gól: Vintra (48.), illetve Witsel (8.), Jovanovics (16.), De Camargo (74.)
Kiállítva: Simao (90., Panatinaikosz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik