Élet-Stílus

Tarantinót lopással vádolják

Egy millió dollárra pereli Dannez Hunter a Kill Bill rendezőjét, mert állítása szerint Tarantino az ő ötleit használta fel a film elkészítéséhez.

Dannez Hunter azt mondja, hogy 1999-ben elküldte az ötletét a Miramax stúdióba és szerinte részben ezeket használta fel az Oscar-díjas Quentin Tarantino, hogy elkészítse nagy sikerű filmjeit: a Kill Bill 1 és 2-t. A perelő azt is elmondja, hogy az ő történetében szerepel egy Ren nevű figura, aki tanúja volt saját anyja kivégzésének. A 2003-ban bemutatott Kill Bill első részében is szerepel egy O Ren Ishi névre hallgató karakter, akit Lucy Liu játszik. A figurának Hunter szerint ugyanaz a végzete, mint az ő Renének.

Az elkeseredett Hunter továbba azt is felrótta a Miramaxnak, hogy amikor álláshirdetésre jelentkezett hozzájuk, akkor még csak vissza se hívták. A filmstúdiót akkoriban a Weinstein testvérek vezették, egészen 2005-ig, amikor új céget alapítottak, The Weinstein Company néven. Az új céggel arra játszottak, hogy esetleg visszaszerzik majd a csődbe jutott filmstúdiót a Disneytől.

Tarantino egyébként nem kívánt reagálni az őt ért vádakra, ám a vasárnapi Oscar-díj átadója előtt elmondta, hogy lenyűgözi a három dimenziós technika és a legjobb film, amit tavaly látott a Véres Valentin 3D. Azt is hozzátette, hogy ha ma forgatná a Kill Bill első részét, akkor biztos felhasználná hozzá a 3D-s technikát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik