Élet-Stílus

F1: keresik az utolsó csapatot

A Nemzetközi Automobil Szövetség közölte, hogy az idei szezonra nevezett, de elindulni nem tudó USF1 helyére újra megnyitotta a jelentkezést a 2011-es idényre. Az is kiderült, hogy a hétvégén szerepet kap négyszeres világbajnok, Alain Prost is.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tavaly arról döntött, hogy 13 csapatosra bővíti a Forma-1-es mezőnyt, azonban a sikeres nevezést benyújtó négy csapat közül csak három, a Lotus, a Virgin és a Hispania lesz ott a szezonnyitón, az amerikai USF1 csődöt jelentett az indulás előtt.

Az FIA már a múlt héten törölte a nevezési listáról a USF1-t, csütörtökön pedig bejelentette a szervezet, hogy az üres 13. hely 2011-es betöltésére új jelentkezést hirdet. A tavaly elutasított, de komolynak tűnő jelöltek között volt a spanyol Epsilon Euskadi, a brit Prodrive-Aston Martin és a Lola, valamint tavaly december óta a szerb Stefan GP is indulási lehetőségért lobbizott, de sikertelenül.

Az FIA azt is megerősítette, hogy a Hispania indiai újonca megkapta az F1-es induláshoz szükséges ún. szuperlicencet, valamint kiderült, hogy ki lesz a versenybírók négytagú bizottságában a volt versenyző: a stewardokat nem kisebb név segíti majd a döntésekben, mint a négyszeres világbajnok, a francia Alain Prost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik