Élet-Stílus

Bújócska: Hiddink megy, vagy mégsem?

Az elefántcsontparti szövetség cáfolja, hogy a holland Guus Hiddink irányítaná a válogatottat a dél-afrikai világbajnokságon. A szövetség elnöke szerint egyetlen edzővel sem állapodtak meg.

A kijelentésnek némiképp ellentmond, hogy Hiddink tanácsadója, Cees van Nieuwenhuizen elmondta: a szakembert már felkérték a posztra, így az egyetlen akadály az, hogy még szerződés köti az oroszokhoz.

“Remélem, a hónap végéig sikerül rendezni a dolgokat a szerződése körül. Néhány héten belül választ kell adnunk az elefántcsontparti vezetőknek, de előtte Guusnak döntenie kell” – nyilatkozta van Nieuwenhuizen.

A holland nemzeti televízió (NOS) szerdán arról számolt be, hogy jelenleg az orosz együttest vezető szakember május 15. és július 15. között látja el a szakvezetői teendőket az “elefántok” élén, mielőtt a török válogatott kispadjára ülne le ősztől.

A NOS úgy tudja, mielőtt Hiddink aláírná a szerződését az afrikai gárdához, bejelenti, hogy az oroszországi kontraktusa megszűnt. A 63 éves tréner éppen egy hete, a magyarok elleni 1-1-es döntetlennel búcsúzott az oroszoktól. Hiddink a győri barátságos találkozót megelőzően újságírói kérdésre úgy válaszolt, kivitelezhetetlen az elefántcsontparti szerződés, mert érvényes megállapodás köti nyárig az orosz csapathoz.

Hiddink 1998-ban a holland, 2002-ben a dél-koreai válogatottat vezette elődöntőig a vb-n, míg 2006-ban az ausztrálokkal a nyolcaddöntőig jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik