Élet-Stílus

Büchel öltönyben búcsúzott

A kanadai Eric Guay megnyerte a férfi szuper-óriásműlesiklást a németországi Garmisch-Partenkirchenben zajló alpesi Világkupa-döntőn, mégis mindenki Marco Büchel produkciójára fog emlékezni.

A 38 éves liechtensteini pályafutásának utolsó versenyén állt rajthoz csütörtökön, s ezen ünnepi alkalomra külön készült: öltönyben, térdnadrágban siklott le a pályán, útközben kezet fogott minden pályamunkással és edzővel, s a társak és a nézők tapsvihara közepette siklott át a célvonalon.

A kiváló síelő hosszú karrierje során négy Világkupa-versenyt nyert, 2003-ban második lett a szuper-óriásműlesikló szakági Vk-pontversenyben, s 1999-ben ezüstérmet szerzett óriás-műlesiklásban a vaili világbajnokságon, mindezek mellett hat olimpián szerepelt.

Marco Büchel: öltöny, sör és búcsú (MTI/EPA)

Marco Büchel: öltöny, sör és búcsú (MTI/EPA)

A garmisch-i versenyen Guay nagy fölénnyel győzött a horvát Ivica Kostelic és a norvég olimpiai bajnok Aksel Lund Svindal előtt, s ezzel megnyerte a szakági Vk-t is az osztrák Michael Walchhofer előtt. Összetettben továbbra is a svájci Carlo Janka vezet, 38 ponttal megelőzve az osztrák Benjamin Raichot.

Világkupa-döntő:
Férfi szuper-óriásműlesiklás:
1. Erik Guay (kanadai) 1:26.36
2. Ivica Kostelic (horvát) 1:26.75
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 1:26.99
A szakági Vk végeredménye 6 verseny után:
1. Guay 331 pont, 2. Michael Walchhofer (osztrák) 316, 3. Svindal 314
Az összetett Vk állása 32 viadal után (még 2 van hátra):
1. Carlo Janka (svájci) 1097, 2. Benjamin Raich (osztrák) 1059, 3. Didier Cuche (svájci) 907

Ajánlott videó

Olvasói sztorik