Élet-Stílus

Használt fehérneműket árultak több neves divatházban is

Használt fehérneműre nincs garanciális csere. Nem veszik vissza és erre idehaza is jó pár felirat figyelmeztet a kasszánál és divatüzletek falán. Úgy tűnik, vannak kivételek.

Amerikában a nagy fehérneműcégek dolgozói nem csak hogy visszaveszik a használt fehérneműt, de új árcímkével vissza is teszik őket a polcra. Az így újrahasznosított tangának, vagy más fehérneműnek csak az ára változik, egyéb figyelmeztetés, ami az új tulajt tájékoztatná arról, hogy már hordott darabról van szó, nincs. A Victoria’s Secret egyik volt alkalmazottja elárulta, hogy este kiakasztották a használt darabokat, hogy így megszabaduljanak a kellemetlen szagtól, majd a következő nap visszavitték az eladótérbe.

Az NBC riportere rejtett kamerával eredt a botrány nyomába és kiderítette, hogy nem csak a Victoria’s Secret, de több nagynevű fehérneműcég is érintett a dologban. Az USA-ban a használt fehérnemű értékesítés önmagában nincs megtiltva, de higiéniai szempontból egy másodkézből származó bugyi eladása igencsak megkérdőjelezhető. Egy-egy ilyen fehérnemű ugyanis könnyen különféle fertőzéseket is terjeszthet, hiszen a baktériumok és gombák sokáig az anyagban maradhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik