Élet-Stílus

Egy magyar is gálázott az All Staron

Magyar játékos is szerepelt a női kosárlabda Euroliga All Star-gáláján.

A MiZo Pécs kosarasa egyedüli magyarként 13 percet játszott a női Euroliga idei All Star-gáláján, amelyen az európaiak 93-89-re nyertek a kontinensen kívüliek válogatottja ellen. A csereként beállt Vajda Anna hét ponttal járult hozzá a győzelemhez: négy mezőnykísérletéből kétszer a gyűrűbe hullott a labda; a hárompontos vonalon túlról háromszor próbálkozott, egyszer sikerrel is járt, és két védőlepattanót is szerzett.

Említésre méltó, hogy 25 éves magyar hölgy három kezdőjátékosnál is jobb teljesítményt nyújtott az Európa csapatában. A mezőny legjobbja az orosz UMMC Jekatyerinburgban játszó lengyel Agnieszka Bibrzycka volt a maga 20 pontjával, és ezzel produkcióval a gdyniai gálamérkőzés legértékesebb játékosának járó MVP-díjat is kiérdemelte.

Női Euroliga All Star-gála, Gdynia:
Európa-Európán kívüliek 93-89
Legtöbb pont: Bibrzycka 20, Ndongue 12, Macchi 10, ill. Brunson 15, McCoughtry 13

Az összefoglaló itt nézhető meg.

Jones kosaras lesz

Az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Tulsa Shock együttesében folytatja sportpályafutását Marion Jones, az amerikaiak botrányos előéletű atlétája. A doppingvétség miatt a sydneyi olimpiai címeitől megfosztott, emellett hamis tanúzásért, csekkhamisításért és tiltott szerekkel való visszaélésért hat hónapra bebörtönzött Jones számára nem lesz ismeretlen a parkett, mivel még az Észak-Karolinai Egyetem diákjaként kosaras bajnoki címet nyert – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik