Élet-Stílus

Ügyvezető elnökség a kosárszövetség élén

admin
admin

2010. 03. 09. 11:58

Miután a Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfőn hatályon kívül helyezte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) 2007. március 9-i küldöttgyűlésének határozatait, élükön Berényi János elnök kinevezésével, a vezetőség ügyvezető jellegű munkát végez a májusi tisztújításig.

“Jelenleg hét elnökségi tagunk van Ruttner György, Bodrogváry Iván, Bokor Ákos, Farkas Balázs, Király Sándor, Rózsás Gábor és Török Ferenc személyében, ez meghaladja a működéshez szükséges hat főt – adott helyzetképet az MTI-nek kedden Sterbenz Tamás főtitkár.

“Múlt szerda óta Ruttner György tölti be a teljes elnöki jogkört, az alapszabály ugyanis nem ismer ügyvezető, ideiglenes vagy egyéb megnevezést. Az ő kinevezésének véglegesítéséhez még bírósági bejegyzés kell, az ehhez szükséges papírokat a héten nyújtjuk be a Fővárosi Bírósághoz.”

Egyelőre nem tudni, hogy május 21-én részleges – csak elnököt és a grémium hiányzó három tagját érintő – vagy teljes tisztújítás lesz-e, mint ahogy azt sem, hogy hányan pályáznak majd.

Az LB egy napja hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla tavaly júniusi ítéletét, hatályba léptetve ezzel a Fővárosi Bíróság (FB) korábbi döntését, amely megsemmisítette a három évvel ezelőtti döntéseket, köztük a tisztújítást is. Az FB annak idején azzal indokolta állásfoglalását, hogy a szövetség mandátumvizsgáló bizottsága az előírtnál később küldte szét a felhívásokat a kluboknak, így többen nem tudtak időben – a tanácskozás előtt 15 nappal – küldöttet állítani.

A 2007-es elnökválasztáson Berényi János 67-36-ra nyert a másik jelölttel, Németh Lászlóval szemben, majd idén februárban bejelentette lemondását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.