Élet-Stílus

Halálos izzasztókúra

Ellentétben a köztudattal, a test nem képes kiizzadni a bevitt toxinokat. Hiába alapoznak erre egyre inkább a szaunák és az izzasztó kezelések. Ezek ráadásul olykor még veszélyesek is lehetnek.

Az életével játszhat az, aki azzal a céllal izzasztja magát, hogy megszabaduljon a felgyülemlett toxinoktól. Az izzadás valójában a test hőmerséklet-szabályzó mechanizmusa, a felhevült test azért választ ki vizet, hogy a párolgással hűtse magát, tehát a méregtelenítéshez semmi köze nincs. Maga az izzadság sem tartalmaz semmiféle toxikus anyagot, hiszen csupán víz, és néhány oldott ásványi anyag.

Az tehát, aki túlzásba viszi a verejtékezést, komoly bajba sodorhatja saját magát, hiszen szélsőséges esetben ezek halált is okozhatnak. A közelmúltban történt néhány szomorú eset szolgáltat példát erre. A New Age-mozgalom, alternatív kezelési eljárásainak fő szónoka, Arthur Ray ellen, február 3án indítottak eljárást, mert többeket meggyőzött, hogy vegyenek részt egy intenzív izzasztókúrán. Az eljárás során, a résztvevők egy óráig tartózkodtak volna magas hőmérsékleten, ám sokan már közben is rosszul lettek, elájultak. Az izzasztást végül félbe kellett szakítani, mert 3 ember belehalt a kúrába, 18 pedig kórházba került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik