Élet-Stílus

F1: meglepetést okozhat a Renault?

A Renault új főnöke, Eric Boullier állítja, hogy a csapat a teszteken egyszer sem villantotta meg a végső sebességét, és bízik benne, hogy a szezonnyitón a négy nagy közelébe érhetnek.

Három éve a Renault még friss kétszeres világbajnokként vághatott neki az idénynek, de 2006 óta nagyot fordult a világ: két gyenge év után tavaly egy igazán pocsék következett, a csapat a középmezőny második felébe tartozott.

Azóta újabb változásokon esett át az istálló: a francia gyártó 25 százalékos kisebbségi tulajdonossá vált, Robert Kubica és Vitalij Petrov személyében két új pilótát szerződtettek, a bundabotrányban kompromittálódott Flavio Briatore helyét a fiatal Eric Boullier vette át. A csapatfőnök a szezonnyitó előtt abban reménykedik, hogy az alakulat idén már felfelé indul.

“A rossz időt leszámítva jól sikerült a felkészülés. Volt néhány hiba, de ez természetes a téli teszten, egészében azonban jól ment és megbízható volt az autó. A 15-ből hat napot érintett az eső, így is sikerült a legtöbbet kihozni a lehetőségekből” – magyarázta a francia.

A főnök szerint egyébként nem állnak rosszul az idénykezdet előtt:
“Nehéz felmérni a téli tesztek eredményeit, hogy hol állunk másokhoz képest, mert nem tudjuk, ők milyen hozzáállással dolgoztak. Mi úgy döntöttünk, hogy végig jól megtankolva megyünk, mert úgy gondoltuk, hogy így ismerhetjük ki és fejleszthetjük az autót. Nyers tempó szempontjából reményeim szerint a négy nagy csapat közelében lehetünk” – utalt az esetleges meglepetésre Boullier, azt is hozzátéve, hogy a hétvégi szezonnyitóra egy nagy aerodinamikai frissítést is visznek.

“Nem könnyű célt kitűzni a hétvégére. Természetesen van egy álomeredményem, de összhangba kell hozni a valósággal. Ha mindkét autó az első tíz közé kvalifikál és ott ér célba, az nagyszerű kezdés lenne!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik