Élet-Stílus

Pert vesztett a kosárszövetség

admin
admin

2010. 03. 08. 20:00

A Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfőn hatályon kívül helyezte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) 2007. március 9-i küldöttgyűlésének határozatait, élükön Berényi János elnök kinevezésével.

A kosarinfo.com szaklap értesülése szerint az LB hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla tavaly júniusi ítéletét, hatályba léptetve ezzel a Fővárosi Bíróság (FB) korábbi döntését, amely megsemmisítette a három évvel ezelőtti döntéseket, köztük a tisztújítást is.

Az FB azzal indokolta állásfoglalását, hogy a szövetség mandátumvizsgáló bizottsága az előírtnál később küldte szét a felhívásokat a kluboknak, így többen nem tudtak időben – a tanácskozás előtt 15 nappal – küldöttet állítani.

Az elnökválasztáson Berényi János 67-36-ra nyert a másik jelölttel, Németh Lászlóval szemben.
“Mivel Berényi János két hete lemondott, sok mindent nem jelent a Legfelsőbb Bíróság döntése, amelyhez majd a kézhezvétel után fűződik bármilyen joghatály – nyilatkozta Ruttner György, aki múlt szerda óta irányítja ideiglenesen az MKOSZ-t. – Ha Berényi János nem mondott volna le, akkor már csak néhány hétig lenne a kosarasok első embere, az viszont nem igaz, hogy minden döntése érvényét veszti, mint ahogy az elnökség még megmaradt része sem válik törvénytelenné.”

Berényi János a portálnak tagadta, hogy február 23-i döntésének köze lenne az LB mostani verdiktjéhez:
“Csak megerősíteni tudom, amit a lemondásom indokaként megjegeztem, vagyis: az értelmetlen gáncsoskodások túl sok energiámat emésztették fel, ráadásul egyre kevesebben maradtak mellettem azon barátaim kollegáim közül, akikkel közösen vállalkoztunk a magyar kosárlabdasport rendbetételére, megújítására. Már korábban elhatároztam, hogy búcsút intek, és ennek semmi köze a bírósági döntéshez, amelyet egyébként nem értek, ugyanis biztos voltam a győzelmünkben.”

Az MKOSZ jövő vasárnap tartja tisztújító küldöttgyűlését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.