Élet-Stílus

Divatbalesetek az Oscar-gálán

Az Oscar-gála nemcsak a filmes teljesítményről szól, a divatszakértők szintén „kiosztották” a vörös szőnyegen pózoló sztároknak járó díjakat. Az egyik legstílusosabb színésznőnek Sandra Bullock bizonyult, arany és csipke kombinációjában eleve „Oscar-szobornak öltözött”. A bombák földjén rendezőnője divat szempontból az est legnagyobb csalódása.

Az este egyik fénypontja nemcsak filmművészetileg, de divat szempontból is Sandra Bullock volt. Szakmailag, de ízlés terén is a legjobb formáját hozta, az Oscar-szobrok sziluettjét idéző finom csipkebetétes Marchesa ruhakölteményével mindenkit ámulatba ejtett. Az este másik meglepetése Vera Farmiga asszimetrikus ciklámen estélyije, amely telitalálatnak bizonyult, szintén Marchesa szalonjából, bár ez a ruha kétségkívül inkább egy fiatalabb nőhőz illett volna.

Sandra Bullock, Vera Farmiga és Cameron Diaz királynői kollekcíóban feszítettek a vörös szőnyegen! (fotó: MTI/EPA)

Sandra Bullock, Vera Farmiga és Cameron Diaz királynői kollekcíóban feszítettek a vörös szőnyegen! Képgaléria! (fotó: MTI/EPA)

Zoe Saldana, az Avatar-mozi női főszereplője nem hazudtolta meg James Cameron színpompás álomvilágát, a lila legkülönbözőbb árnyalataiban és merész szabásvonallal készült Givenchy estélyiben lépett a vörös szőnyegre. Választása mégsem bizonyult jónak, vagy a fodrok vagy a csillogás mellett kellett volna letennie voksát, a kettő együtt ugyanis soknak bizonyult – értékelte az fn.hu kérdésére az outfitet Balogh Edina divatszerkesztő. Az Avatar látványvilágának köszönhetően a lila és a kék árnyalatait egyébként is a megszokottnál több sztár öltötte magára az idei Oscar-gálán. Cameron Diaz Oscar de le Renta ruhakölteménye és Kate Winslet régi Hollywoodi időket idéző Yves Saint Lauren kollekciója szintén a jó példák között említhető.

A Huffington Post online felmérése többé-kevésbé egybecseng a stylistok véleményével. Az olvasók Sandra Bullock, Hellen Mirren és Cameron Diaz megjelenését tartották a legcsodálatosabbnak.

Csakúgy, mint minden évben, az idei gálán is akadtak ugyanakkor melléfogások. A legrosszabbul öltözött színésznő „díja” az idén Charlize Theronnak jár ki. A merész Dior estélyit a szakértők szerint „Madonna hordhatná 2020-ban”, ráadásul egyáltalán nem a vörös szőnyegre való, inkább egy párizsi divateseményen állná meg a helyét. A ruha szabásvonala egyébként is túl bonyolult és nem illik Charlize személyiségéhez. Sarah Jessica Parker Chanel kollekciója szintén az este egyik legnagyobb tévedésének bizonyult. A színésznő bal karján felhalmozott karperecek és karkötők sokasága még inkább zűrzavarossá tette az összképet – véli Balogh Edina, hozzátéve, hogy SJP őszülő halántékának látványához sem vagyunk hozzászokva.

“Nevesincs” ruhában az első Oscar-díjas rendezőnő, Charlize Theron és Sarah Jessica Parker pedig zűrzavaros divatorgiákban Képgaléria! (fotó: MTI/EPA)

Az est harmadik csalódása a díjazott Bombák földjén rendezőjének, Katherine Bigelow-nak tudható be. James Cameron exének sikerült egy számára rendkívül előnytelen, magasan zárodó, ezüstszürke estélyit felvennie, amelynek ráadásul a tervezője is ismeretlen. A rendezőnő sminkje és fejéhez lapuló fürtjei pedig még inkább ráerősítettek a „fáradt háziasszony elővette koszorúslány ruháját“ imidzsre – mondta az fn.hu-nak nyilatkozva Balogh Edina.

A férfiaknál a legmerészebb kétség kívül Robert Downey Junior, aki vastag fekete keretes napszemüveggel és kék csokornyakkendővel messziről kitűnt a tradicionális fekete-fehér szmokingok tengerében. Kár, hogy ezt a szemüvegkeretet és a hozzá tartozó színes lencséket Johnny Deep már évek óta viseli, így szinte védjegyévé is vált.

A gyönyörű ruha-és hajköltemények láttán könnyen gondolhatnánk, hogy a sztároknak alaposan a zsebükbe kellett nyúlni ahhoz, hogy legjobb formájukat hozzák a vörös szőnyegen. A Huffington Post bennfentese ugyanakkor bepillantást nyert a kényeztető luxusajándékok arzenáljába, amelyekkel a különböző hotelek a világsztároknak kedveskednek az Oscar előtti napokban, hetekben. A botox injekcióktól kezdődően a polinéziai kikapcsolódáson át a designer ékszerekig mindent rendelkezésre adott volt a sztároknak ahhoz, hogy a csillogó ceremóniára külsőleg is felkészüljenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik