Élet-Stílus

Kikapott a Leverkusen – videó

A közelmúltban formáját vesztő Leverkusen Nürnbergben elveszítette veretlenségét. A Bayert a listavezető Bayern mellett a Schalke is megelőzte.

A Bayern kölni botlásával a Heynckes-legénység előtt adott volt a feladat – amennyiben a leverkuseniek nyernek Nürnbergben, ismét az élre állhattak volna.

A merész tervekhez azonban a hazaiaknak is volt egy-két szavuk, az FC ugyanis a nyíltsisakos első félidőben jobb volt ellenfelénél. Az első félórában Adler időben avatkozott közbe Choupo-Moting, Marcel Risse majd Tavares helyzeténél, a 42. percben viszont megtört a jég. Choupo-Moting mellel megszelídítette Frantz átadását, becsapta Manuel Friedrichet és Hyypiát, és a kapuba helyezett. A kameruni származású U21-es német válogatott három perccel később Diekmeier asszisztját is gólra váltotta, így a hazaiak kétgólos előnnyel tértek pihenőre.

Az 55. percben már 3-0 volt az eredmény – Tavares Riise közreműködésével növelte az előnyt, s ekkor Jupp Heynckes átszervezte csapatát. Barnetta és Helmes érkezett Reinartz és Derdiyok helyére, s a duó nem vallott szégyent.

Nürnberg-Leverkusen – összefoglaló:

A 66. percben Barnetta szerzett labdát, a labda Vidal érintésével került Castróhoz; a hátvéd íveléséből Kiessling szépített. Hét perccel később egygólosra olvadt az előny – egy újabb nürnbergi eladott labda után. Ezúttal is Castro volt az előkészítő, beívelése után Diekmeier kipattanója Helmes elé került, aki nem hezitált.

A hajrában Helmes és Choupo-Moting, valamint a Kroos passzával egyedül kapura törő Barnetta is szerezhetett volna gólt; nem így történt: a Leverkusen visszacsúszott a harmadik pozícióba, míg a Nürnberg valamelyest ellépett a kieső zónától, 21 pontjával a 15. helyen áll.

bundesliga, 25. forduló

Nürnberg-Leverkusen 3-2 (2-0)
Easy-Credit stadion, 40 329 néző. Vezette: Dr. Drees
Gól: Choupo-Moting (42., 45.), Tavares (55.), illetve Kiessling (66.), Helmes (73.)
Nürnberg: R. Schäfer – Diekmeier, Wolf, Breno (Maroh, 33.), Pinola – Ottl – Tavares (Mintal, 87.) – Risse, Gündogan, Frantz (Gygax, 78.) – Choupo-Moting
Leverkusen: Adler – Castro, M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec – Vidal, Reinartz (Barnetta, 59.) – Renato Augusto, Kroos – Kiessling, Derdiyok (Helmes, 59.)

Az élcsoport:
1. Bayern München 53 pont, 2. Schalke 51, 3. Leverkusen 50, 4. Hamburg 43, 5. Dortmund 42, 6. Werder Bremen 39

Ajánlott videó

Olvasói sztorik