Élet-Stílus

Az 5 legédibb állatka

Melyik a legtündéribb állatkerti apróság? Bármelyiket elfogadnánk, persze a speciális igények miatt leginkább plüss-változatban…

5. helyezett: A japán állatkertben élő kis varikölykök imádnak együtt játszani. A Madagaszkáron élő fekete-fehér varik csoportban élnek, területüket hangeffekttel védik, amelynek hangzása az oroszlán és a szamár ordításának keverékeként írható le. Veszélyeztetett állatok, már csak pár ezer példányuk él szabadon.

4. helyezett: A ciprusi állatkertben élő albinó wallaby igazi ritkaság. Vadon utoljára 28 éve láttak ilyen kistermetű kenguruféléből albinó példányt. A kölyökwallaby kedvenc helye mi más lenne: a mamája erszénye.

3. helyezett: Snoopy, a kistermetű éjimajmocska Németországban él, gazdája kezében gubbasztva fecskendőből szürcsöli a tejecskét. Ez a faj kifejletten is csak 1 kg-ot nyom. Fajtársai Közép- és Dél-Amerikában élnek.

2. helyezett: A két kis bébijaguár egy indiai állatkertben cseperedik. Kedvencük a kecsketej, cumisüvegből szopogatják ki az éltető nedűt.

1. helyezett: A lista nyertese a kis afrikai cibetmacska. Álomszerűen kedves pofácskával mászkál gondozóján, de egyelőre nem iszik a cumisüvegből. Ez a menyéthez hasonlító állatka különleges váladékot, cibetet termel, mely értékes illatszer-alapanyag. Minderről ő persze mit sem tud…


Ajánlott videó

Olvasói sztorik