Élet-Stílus

Háromgólos előny is kevés volt a Fradinak – videó

A Ferencváros három góllal vezetett Zalaegerszegen, később azonban két játékosát is „elveszítette", és a hazaiak döntetlenre mentették a találkozót.

A Ferencváros már a 38. másodpercben megszerezte a vezetést Elding jóvoltából, és an angol csatár később a meccsen a második gólját is megszerezte, de emellett kihagyott egy nagy helyzetet, egy esetben pedig a kapufa mentette meg a góltól a hazaiakat.

A szünet után döbbenetes hibát vétő, a kapusát átemelő Todorovics öngóljával már háromra duzzadt a Fradi-előny. Pavicsevics azonban közelről kisvártatva szépített, majd néhány perccel később emberelőnybe került a Zalaegerszeg. Sőt, a fejelésnél könyökkel „kitámasztó” Dragóner után Morrisont is kiállította Szabó játékvezető, és a zalaiak éltek is a lehetőséggel. Illés bombagólját követően Balogh öngóljával egyenlítettek. Utóbbi amúgy teljesen ártatlan, miután Megyeri kapus paskolta fejére a labdát. A ZTE nem állt le, nagy nyomás alá helyezte a Fradi kapuját, de újabb találat már nem született.

Vidi-győzelem, győri iksz, újpesti vereség

Az éllovas Videoton a Kaposvárról igazolt, csereként beállt Nikolics góljával nyert a Diósgyőr otthonában. A szerb csatár 14 méterről lőtt a kapu bal oldalába. Az öt ponttal vezető fehérvári alakulat zsinórban negyedik bajnokiját úszta meg kapott gól nélkül.

A Győr – amely az előző körben 3-0-ra nyert Újpesten – a 92. percben mentett pontot a vendég Vasassal szemben. A hazaik ugyan nagy fölényben játszottak, de csak kapufáig jutottak, miközben egy védelmi hibát kihasználva az első helyzetét gólra váltotta az angyalföldi csapat. A szünet után nagy elánnal akciózott a Győr, míg a Vasas kontrára játszott. Az eredmény a 92. percben módosult 1-1-re: Nicorec büntetőből egyenlített.

Az Újpestnek nem sikerült javítania: 2-1-re kikapott Kecskeméten. Az első félidőben a hazai együttes játszott mezőnyfölényben, megérdemelten szerzett vezetést, az Újpest elképzelés nélkül futballozott. A fordulást követően egy korábbi újpesti játékos, Simon egy pimaszul elvégzett büntetővel növelte a hazaiak előnyét, ám Millar a 71. percben egy távoli lövéssel visszahozta a lila-fehéreket a meccsbe, ám egyenlíteni nem tudtak.

Az MTK nagy verést kapott Kispesten

A Paks egyetlen helyzetét gólra váltotta Nyíregyházán, ezzel a szünetben vezetett, csakhogy a második félidőben „egykapuztak” a hazaiak, s a nem sokkal korábban beállt Fekete közelről egalizált, így a nyírségiek két meccsen négy pontot számolnak tavasszal.

Az MTK némi meglepetésre sima, háromgólos vereséget szenvedett Kispesten. Gyors gólváltással kezdődött a meccs, majd Botis a kapunak háttal állva (!) másodszor is vezetéshez juttatta a Honvédot. A második félidő elején Vaccaro is betalált, a 4-1-es végeredményt pedig a hozzá hasonlóan télen igazolt Coira állította be a 64. percben.
Soproni Liga, 17. forduló:
ZTE FC-Ferencváros 3-3 (0-2)
Gól: Pavicsevics (53.), Illés (80.), Balog Z. (88., öngól), ill. Elding (1., 38.), Todorovics (47., öngól)
Kiállítva: Dragóner (56.), Morrison (72., mindkettő FTC)

Kecskeméti TE-Ereco – Újpest FC 2-1 (1-0)
Gól: Montvai (34.), Simon A. (52., 11-esből), ill. Millar (71.)
Kiállítva: Takács Z. (91., Újpest)

Diósgyőri VTK-Videoton FC 0-1 (0-0)
Gól: Nikolics (53.)

Budapest Honvéd-MTK Budapest 4-1 (2-1)
Gól: Abass (9.), Botis (36.), Vaccaro (47.), Coira (64.), ill. Lázok (11., 11-esből)

Nyíregyháza Spartacus-Paksi FC 1-1 (0-1)
Gól: Fekete (73.), ill. Tököli (14.)

Győri ETO FC-Vasas 1-1 (0-1)
Gól: Nicorec (92., 11-esből), ill. Hrepka (45.)

Pénteken játszották:
Szombathelyi Haladás-Kaposvári Rákóczi 2-1

Vasárnap:
Lombard Pápa – DVSC-TEVA, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik