Élet-Stílus

A lábtörő futballista vallomása – videó

A súlyos sérülést, kettős lábtörést okozó Ryan Shawcross, a Stoke City védője nagyon sajnálja, ami történt, de elmondása szerint a játékstílusán a szörnyű eset után sem tud változtatni.

Shawcross számára két okból is emlékezetes marad az előző szombat: pályafutása során ezen a napon kapott először meghívott az angol válogatottba, majd elkésett belépőjével szörnyű, horrorisztikus sérülést okozott Aaron Ramseynek. Az Arsenal fiatal játékosa kettős lábtörést szenvedett, emiatt a pályafutása is veszélybe került, de Arsene Wenger menedzser elmondása szerint „Ramsey a sikeres műtétet követően újra futballozhat, ám korai lenne bármilyen dátumot is megnevezni a várható visszatérésével kapcsolatban”.

Egy biztos, a 19 éves walesi közzáppályásra hosszú kényszerpihenő és még hosszabb rehabilitáció vár, a sérülést okozó, kiállított Shawcrossra pedig hárommeccses eltiltás, amit a klubjával együtt elfogad, azaz fellebbezésre nem kerül sor. Shawcrosst igencsak megviselték a történtek, kiállítása után sírva hagyta el a pályát, amikor megpillantotta Aaron Ramsey törött, természetellenesen álló lábát, és azóta is szörnyen érzi magát…

Sírva fakadt (MTI/EPA)

Sírva fakadt (MTI/EPA)

Wenger szerint Shawcrossnak előbb inkább gondolkodnia kellett volna, a francia szakvezető amondó, futballpályán egyszerűen megengedhetetlen az efféle harcmodor és szerelési kísérlet. Shawcross sajnálja, amit tett, menedzserével Tony Pulisszal fel is vette a kapcsolatot, és a jövőben is rendszeresen beszél majd a sérült játékossal.

Ugyanakkor a Stoke védője a játékstílusán nem tud és nem akar változtatni: „Mindig teljes elkötelezettséggel lépek pályára a Stoke szerelésében, mindent kiadok magamból, keményen küzdök, és ez nem fog változni a visszatérésem után sem. Remélem, ez a szörnyű eset nem vett majd vissza, és ugyanúgy tudok teljesíteni, mint előtte”. Emellett újra kihangsúlyozta: a mozdulata a labda megszerzésére irányult, cseppnyi rosszindulat sem volt benne, mivel szándékosan senkinek sem tudna sérülést okozni. A csapattársak és a szurkolók kiállnak a 22 éves labdarúgó mellett, igaz, mások keményen kritizálják.

Csak erős idegzetűeknek

Ryan Shawcross a héten együtt készült a válogatottal, és bár nem kapott szerepet a szerdai, Egyiptom ellen 3-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen, hasznosnak és nagyon fontosnak nevezte az előző napokat, már csak azért is, mert az edzőtáborozás némileg elterelte a gondolatait. „A válogatottban senki sem bántott egy rossz szóval sem, a játékosok befogadtak, segítettek. Az előző néhány nap csak és kizárólag a labdarúgásról szólt. Szeretnék visszatérni. Remélhetően, lassan túl leszek ezen a szörnyűségen, és olyan teljesítményt nyújtok, hogy újra megkapom a lehetőséget” – mondta Shawcross.

Mindettől függetlenül az Arsenal-játékosokra rá jár a rúd, hiszen két évvel és négy nappal Ramsey esete előtt a horvát-brazil Eduardo is hasonlóképpen járt, s mellette korábban Abou Diaby szintén súlyos sérülést szenvedett, de mindketten visszatértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik