Élet-Stílus

Talmácsi esőben is tesztelt

A kedd este kezdődött felhőszakadás szerdára sem hagyott alább Valenciában, így Talmácsi Gábor a mostoha körülmények között is kipróbálhatta Moto2-es motorját, amellyel az idei világbajnokságon rajthoz áll.

A magyar versenyző a heves esőzés miatt csak délben tudta megkezdeni a gyakorlást, kipróbálta a vizes beállításokat, s a második legjobb időt teljesítette.

A SpeedUp csapat igyekezett az időmérő edzésekhez hasonló tréninget felépíteni. Talmácsi folyamatosan javított a köridőkön, azonban a keddi műszaki probléma továbbra is fennállt, s az első futómű a kanyarok közben egy bizonyos dőlési szög után erős pattogásba kezdett.

A magyar motoros végül a negyedik helyen zárta az utolsó valenciai tesztnapot, 1:38.716 perces idővel.
“Ezzel a háromnapos teszttel megkezdtünk egy hosszú munkafolyamatot, amelynek során össze kell csiszolódnom a motorral, hogy az élbolyban csatázhassak majd a világbajnokságon – nyilatkozta Talmácsi.

“Sok információt megtudtunk a motorról, és a mérnökök hosszú órákon át elemzik még a rögzített adatokat. Mindent összevetve, szerintem jól sikerült az első találkozás az új Moto2-es motorral.”

Talmácsi 2007-ben – éppen a valenciai pályán – a 125 kcm-es kategóriában lett világbajnok. A 18 futamos vb április 11-én, a Katari Nagydíjjal rajtol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik