Élet-Stílus

Óvszer a 14 éven aluliaknak

Óriási kockázatot vállalnak a 12-14 éves fiatalok, azzal, hogy megfelelő védekezés nélkül élnek szexuális életet. - mutatott rá egy svájci kutatócsoport.

Nem biztonságosak a piacon fellelhető óvszermárkák a legfiatalabb, 12-14 éves korosztálynak, hiszen méretben nem nekik készítették azokat. Ennél is nagyobb probléma azonban, hogy a 90-es évek trendjével ellentétben, ma ez a korcsoport is szexuálisan aktívnak számít, a fiatalok egyre korábban szerzik első szexuális tapasztalataikat. Erre hívta fel a figyelmet egy, a svájci kormány megbízásából készült felmérés.

„Megfelelő eszköz hiányában a kiskorúak hajlamosak elmulasztani a védekezést, nincsenek igazán tudatában annak, hogy tetteik milyen következményekkel járnak és gyakran éppen ezért a fiatal lányok egyedül maradnak a bajban.” – jelentette ki a kutatási csoport szóvívője. Ezt megelőzendő máris piacra dobták az extra-mini óvszereket, kifejezetten azért, hogy az igazán fiatalok igényeit is kielégíthessék. A svájci Aidshilfe szervezete pedig azért kampányol, hogy ezek a termékek minél hamarabb a boltok polcain legyenek. Meglepő, de egy szervezet sem lát jogi akadályt a termék bevezetése előtt, noha jogilag a fiatalok csak 16 éves koruktól élhetnének nemi életet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik