Élet-Stílus

Moszkvában nem örülnek a döntetlennek

Többnyire az elégedetlenség jellemzi az orosz sajtó gyorsértékelését a labdarúgó-válogatott győri teljesítményéről, a magyarokkal játszott 1-1-es barátságos mérkőzésről.

Az ITAR-TASZSZ meccstudósításában azt írta, hogy a szbornaja éléről távozó holland szövetségi kapitánynak, Guus Hiddinknek a búcsúja eléggé közepesre sikeredett, jóllehet együttesét elsöprő többségben a 2008-as Európa-bajnokságon bronzérmes gárda tagjai alkották.

“A csapatok meglehetősen lassú tempóban futballoztak, csak a második félidőben élénkült meg, akkor is csak olykor a játék. A lényeg nagyjából kimerült a labda birtoklásáért zajló harcban, a mezőnyjátékban, veszélyes momentum alig akadt” – összegzett értékelésében a magyar gólszerző Vanczák Vilmost Kancáknak “átnevezve” az orosz hírügynökség, amely megjegyezte, hogy a helyzet érdemben mit sem változott a két “angol” sztártámadó, Arsavin és Pavljucsenko második félidei beállításával.

“Érdektelen, közepes focit láthattunk csapatunktól” – mondott ítéletet a tudósító, aki csak annak tudott örülni, hogy megmaradt a szovjet, illetve orosz válogatott 32 éve tartó veretlensége a magyar együttessel szemben.

A Szport Ekszpressz internetes kiadásában “nem valami szórakoztató show-nak” minősítette a látottakat, és azzal zárta a győri kiruccanásról készült összefoglalót, hogy Hiddink búcsúmérkőzése “valóban szomorúra sikeredett, mivel játékosai képtelenek voltak azt emlékezetessé tenni számára”….

A Szovjetszkij Szport online-os oldalán hasonló húrokat pengetett, leszögezve, hogy “így nem lehet elköszönni”. A lényegi megállapítást pedig már a címébe belefoglalta a szerző: “Lehangoló döntetlennel zárta le Oroszország válogatottja a Hiddink-korszakot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik