Élet-Stílus

Delfinvadászat a japán mozikban is

A Japán partjainál zajló brutális delfinvadászatról készült dokumentumfilmet végül bemutatják a helyi közönségnek is. A The Cove (Az öböl) című alkotás kis módosítással ugyan, de bekerülhet a japán mozikba.

Komoly eredmény ez annak ismeretében, hogy a számos fesztiválon remekül szereplő film alkotóját korábban még letartóztatással fenyegették meg a japán hatóságok. Louie Psihoyost, a National Geographic korábbi fotósát azért fenyegették, mert az állatmészárlást rejtett kamerával, magánterületről rögzítette.

Bár az állatvédők évek óta tiltakoznak a kegyetlenség ellen, a kormány folyamatosan azzal védekezik, hogy a bálna- és delfinvadászat Japán fontos kulturális hagyományainak a része. A forgalmazó a filmmel kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre csak néhány nagy városban kezdik meg a vetítést és a bemutatással nem kívánnak állást foglalni sem az állatvédők, sem pedig a vadászok mellett. A forgalmazók eszközöltek egy apró változtatást az eredeti verzióhoz képest azzal, hogy felismerhetetlenné tették a vadászok arcát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik