Élet-Stílus

Alvás nélkül öt napig moziznak Csepelen

Az első Macskafogó vetítésével elkezdődött a maratoni rajzfilmnézés csütörtökön valamennyivel három óra után a Cinema Csepel egyik termében. 15 ember arra vállalkozott, hogy a mozizás 123 órás világrekordját megdöntse. Az Animánia Mozimaraton elnevezésű Guiness-kísérletet bárki élőben követheti, azaz a kezdéstől a végéig ingyen beülhet a terembe.

15 ember ült be csütörtökön 15 órakor a Csepel Plaza családi mozijának egyik termébe, hogy egy amerikai pár 123 órás rekordját megdöntsék filmnézés kategóriában. A vállalkozó kedvű filmőrültek kizárólag erőszakmentes animációs alkotásokat látnak töménytelen mennyiségben.

Levetítik nekik többek közt a Macskafogó első és második részét, a János vitézt, a Harmadik Shreket, Lúdas Matyit, Az idő urait, illetve a Vili, a veréb és a Hugó, a víziló meséket. Emellett az elmúlt évek legnagyobb külföldi sikerfilmjeit is végignézhetik.

A rekordkísérletre 57 ember, köztük egy 18 éves csepeli ikerpár is jelentkezett, nevezetesen Szilágyi Anita és Szilágyi Ildikó Bianka, akik szülői igazolással lógnak a suliból. A 15 ember között van az 53 esztendős Aradi Mihály, és fia, Gergely is.

A mozizók ellátásáról, így hideg és meleg ételről, italról és ápolónői szolgálatról a szervezők gondoskodnak. A rekordkísérlet lényege, hogy a filmeket lényegében megállás nélkül nézni kell, óránként 5 perc pihenő áll rendelkezésre. Aludni nem lehet, erre non-stop két tanú felügyel. Aki a legtovább bírja a filmnézést, egy laptoppal gazdagodik, és ha megdönti a 123 órás rekordot, bekerül a Guiness-könyvbe.

A rekordkísérletet bárki élőben követheti, azaz a kezdéstől a végéig non-stop be lehet ülni a terembe, és ingyen nézhető minden film.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik