Élet-Stílus

Új Kertész Imre-kötet jelent meg

admin
admin

2010. 03. 02. 12:57

Kötet jelent meg Kertész Imre Nobel-díjas író és a svájci irodalmár, Eva Haldimann két és fél évtizedes levelezéséből. A Magvető Kiadó által gondozott könyv hétfői bemutatóján a tervek szerint az író is részt vesz és felolvas készülő regényéből.

Morcsányi Géza, a Haldimann-levelek című kötet szerkesztője elmondta az MTI-nek, hogy egy-két éve került elő a levélköteg, amelyet a svájci irodalmár küldött el az írónak korára és betegségére hivatkozva. Érdekes és fontos írásokról van szó, emberekről, tervekről, utazásokról, kétségekről, szorongásairól tudósítja az író svájci olvasóját.

A kötetbe mintegy 60 levelet válogatott be a szerkesztő, ezek javarészt Kertész Imre írásai, de van köztük néhány olyan is, amelyet Eva Haldimann küldött Kertész Imre első felesége, Vas Albina 1995-ös halálakor vagy gratuláció az irodalmi Nobel-díjhoz.

A Haldimann-levelek német változata Kertész Imre 80. születésnapjára, tavaly november 9-re megjelent, mert – Morcsányi Géza megjegyzése szerint – Eva Haldimann ismertebb név Németországban, ugyanis rendszeresen publikált, recenziókat írt a kortárs magyar irodalomról a svájci Neue Zürcher Zeitungba.

Rendelje meg a könyvet a www.polc.hu könyváruházban!

Kertész Imre: Haldimann-levelek

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.