Élet-Stílus

Oroszországban áll a bál az olimpiai leégés miatt

Oroszország történetének legrosszabb téli olimpiai szereplése miatt az illetékes sportvezetők lemondását sürgette Dmitrij Medvegyev elnök.

„Ha maguktól nem távoznak, szívesen segítünk nekik” – fogalmazott hétfőn az államfő, utalva arra, hogy az orosz sportvezetőknek így vagy úgy, de mindenképpen menniük kell.

Oroszország 15 érmet szerzett, ebből azonban csak három aranyat, s ezzel az összesített éremtáblázat 11. helyén végzett a vancouveri téli olimpián – holott 40 érem megszerzését és az első háromba kerülést célozták meg az oroszok. Az államfő a leszereplésért egyértelműen a sportvezetőket teszi felelőssé, s radikális változásokat sürget. Medvegyev „jóllakott kandúroknak” nevezte a sportirányítókat – írta az MTI.

Wolfgang Staiert, a síugró-válogatott német szövetségi kapitánya máris „ment”, pontosabban elküldték. „Azt hallottam, hogy lemondott, de ez nem igaz, kirúgtam” – így Vlagyimir Szlavszkij, a sportági szövetség elnöke. Az orosz síugrók – főleg a jól megfizetett német edző munkájában bízva – éremért utaztak az olimpiára, erre fel egyik orosznak sem sikerült a 25-be kerülnie, a csapat pedig nem jutott be a döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik