Élet-Stílus

A ravasz férfiak hűségesebbek

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 03. 02. 12:27

Érdemes körbenézni az okos férfiismerősök között azoknak a nőknek, akik hosszú távú kapcsolatot keresnek. Brit kutatók rámutattak ugyanis, hogy a magasabb IQ hűségesebb partnert feltételez.

Több ezer tesztalannyal végezték brit kutatók azt a kutatást, ami arra a kérdésre kereste a választ, hogy mennyiben függ össze a férfiak esetében az IQ, illetve a monogámia. A kutatók már a vizsgálat elején biztosak voltak benne, hogy ez az összefüggés a nők esetében egyáltalán nem áll fenn.

Az eredmények ezzel együtt arra engednek következtetni, hogy a férfiak hűsége lépésről-lépésre, az evolúciós fejlődésnek köszönhetően alakult ki. A vizsgálat bizonyítja, hogy az intelligens férfiak nagyobb hangsúlyt fektetnek a monogámiára, mint kevésbé agyafúrt társaik. A mai, egyenlőségre alapuló társadalmunkban pedig épp ezek a férfitípusok tudnak majd érvényesülni. Ennél a pontnál jön be a képbe az intelligencia kérdése: hiszen az, hogy valaki képes legyen megváltoztatni a bevett magatartásformát komoly intelligenciát feltételez.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.