Élet-Stílus

Győr új városközpontja megosztja az érintetteket

10 éve tervbe van véve Győr központjának rekonstrukciója. A tervek elkészülte után a tervtanács hamarosan engedélyezési fázisba ajánlja a koncepciót.

A City Point multifunkcionális központ lenne, az épület első emeletén a buszpályaudvar és az irodák mellett helyet kapnának szórakoztató és vendéglátós elemek is, míg a rekonstrukció célkitűzése továbbra is változatlan: a centrum újjászervezése és a városrészek elszigeteltségének feloldása. A tervezők gondoltak arra is, hogy az új központ hogyan illeszkedhetne legtökéletesebben a városképhez, így azt több szálon csatlakoztatnák a már meglévő városszövethez. Többek között olyan műemlék épületeket is felhasznál az összekapcsoláshoz, mint a Baross-híd.

A pillérvázas szerkezet terve két táborra osztotta a város lakosságát és a tervhez hozzászólókat. Az egyik oldal méltatja a rekonstrukció és a komplexum újszerűségét, míg a másik csoport az átépítésben rejlő veszélyekre hívja fel a figyelmet. Véleményük szerint a City Point központja túl nagy, túl bonyolult és túl nagy forgalmat generál. Bár az még kérdéses, hogy az újjászervezés mikor kezdődik majd el ténylegesen, az már biztos, hogy a tervtanács továbbtervezés mellett az engedélyezés fázisába ajánlotta a terveket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik