Élet-Stílus

Győr új városközpontja megosztja az érintetteket

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 03. 01. 13:00

10 éve tervbe van véve Győr központjának rekonstrukciója. A tervek elkészülte után a tervtanács hamarosan engedélyezési fázisba ajánlja a koncepciót.

A City Point multifunkcionális központ lenne, az épület első emeletén a buszpályaudvar és az irodák mellett helyet kapnának szórakoztató és vendéglátós elemek is, míg a rekonstrukció célkitűzése továbbra is változatlan: a centrum újjászervezése és a városrészek elszigeteltségének feloldása. A tervezők gondoltak arra is, hogy az új központ hogyan illeszkedhetne legtökéletesebben a városképhez, így azt több szálon csatlakoztatnák a már meglévő városszövethez. Többek között olyan műemlék épületeket is felhasznál az összekapcsoláshoz, mint a Baross-híd.

A pillérvázas szerkezet terve két táborra osztotta a város lakosságát és a tervhez hozzászólókat. Az egyik oldal méltatja a rekonstrukció és a komplexum újszerűségét, míg a másik csoport az átépítésben rejlő veszélyekre hívja fel a figyelmet. Véleményük szerint a City Point központja túl nagy, túl bonyolult és túl nagy forgalmat generál. Bár az még kérdéses, hogy az újjászervezés mikor kezdődik majd el ténylegesen, az már biztos, hogy a tervtanács továbbtervezés mellett az engedélyezés fázisába ajánlotta a terveket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.