Élet-Stílus

50 éves a nyusziklub

1960. február 29-én nyitotta meg Hugh Hefner az első Playboy Clubját Chicagoban. Az elv az eltelt ötven évben mit sem változott a nyuszik körül: mindent a szemnek, semmit a kéznek.

A zseniális Hefner 1960-as ötletében az egyszerűsége volt, ugyanis egyszerű, átszabott fürdőruhákba bújtatta modelljeit, amik fenekére nyuszifarkat, míg a modellek fejére nyuszifüleket tettek. A született „nyuszilány”, kísérhette Hefnert – az, hogy egy életen át, talán túlzás lenne – , a csinos kíséret pedig nem csak marketing szempontból volt igencsak előnyös. A mágnás az ágyat és az asztalt is nagylelkűen megosztotta fiatal és izgató kíséretével.

Hefner álma a Nyusziklub megvalósításakor az volt, hogy létrehozza a felnőttek Disney-világát. A tagsági kártya felért egy státusz-szimbólummal és persze vagyonokért jutottak hozzá az érdeklődők, és az exkluzív klubhoz még ennek ellenére is 2,5 millióan csatlakoztak. Mára Hefner klubjai közül egy se működik már, az utolsó 1991-ben zárt be, ám a márka és a nyuszik is tovább élnek, úgy látszik nyúlketrec nélkül is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik