Élet-Stílus

Pontot mentett a Fiorentina – videó

A korábban peches Fiorentina egy utolsó percben szerzett góllal egyenlített Rómában. A Bari alapos verésben részesült Szicíliában.

A közelmúltban játékvezetői ítéletektől – a Bayern és a Milan ellen – sújtott Fiorentina ezúttal nem panaszkodhat a szerencséjére, a tartalékos firenzei lilákat (kisebb sérülés miatt Gilardino és Vargas sem játszhatott – igencsak lefocizta a Lazio, a kiesés elől menekülő rómaiak azonban kiengedtek a végén, így vendégük a hosszabbításban pontot mentett.

A Lazio már az első percektől fölényben játszott, viszont sem Matuzalem, sem Rocchi nem célzott pontosan. A hetedik percben ellenben Ledesma baloldali szöglete után Siviglia mindenkit megelőzött, és gyönyörű mozdulattal, a kapunak háttal állva emelt a bal felső sarokba. A gól megfogta az amúgy is kelletlenül futballozó toszkánokat, a félidő hajrájában Mauri óriási kimaradt helyzete is jelezte a hazai fölényt.

Szünetben Cesare Prandelli újabb csatár bevetésével igyekezett javítani a Viola támadójátékán, s bár nem Keirrisonon múlt, a második félidő elején De Silvestri igencsak közel járt ahhoz, hogy egyenlítsen egykori együttese ellen.

A Fiorentina ezt követően átvette a kezdeményezést, Jovetic, és az előrehúzódó Kröldrup is veszélyeztetett – miközben a Lazio játéka egyre inkább szétesett. A hajrára a túl vehemensen tiltakozó Edy Reja szakvezetőt a lelátóra száműzte a játékvezető, ezzel együtt együttesén egyre inkább kiütköztek a fáradtság jelei.

Lazio-Fiorentina – összefoglaló:

Az utolsó percben pedig egyenlített a vendég együttes – Gobbi beívelése után Jovetic készített elő, s az érkező Keirrison (a brazil Barcelonából került kölcsönben Firenzébe) Berni hálójába juttatta a labdát. A firenzeiek ezzel megtartották 10. helyüket, a Lazio viszont mindössze három pontra van a kiesőzónától.

A Bari Szicíliában szenvedett súlyos vereséget: Koman Vladimir csapata 4-0-ra kapott ki szombaton Cataniában. Komant a szünetben cserélték le, míg Gosztonyi András, a klub másik magyarja nem jutott szóhoz.

Catania-Bari – összefoglaló:

A Catania diadalának köszönhetően épp a botló Lazio elé került.

serie a, 26. forduló

Lazio-Fiorentina 1-1 (1-0)
Olimpiai stadion, 10 ezer néző. Vezette: Romeo
Gól: Siviglia (7.), illetve Kerrison (92.)
Lazio: Berni – Lichtsteiner, Stendardo, Siviglia (Biava, 79.), Kolarov – Brocchi (Firmani, 71.), Ledesma, Matuzalem – Mauri (Hitzlsperger, 59.) – Rocchi, Floccari.
Fiorentina: Frey – De Silvestri, Kröldrup, Felipe, Gobbi – Donadel (Zanetti, 66.), Montolivo, Bolatti (Babacar, 58.) – Marchionni, Ljajics (Keirrison, 46.) – Jovetic

Catania-Bari 4-0 (2-0)
Gól: Ricchiuti (4.), Llama (40.), Morimoto (81.), Martinez (91.)

Az élcsoport:
1. Inter 55 pont (25 mérkőzés), 2. Milan 51 (25), 3. Roma 50 (25), 4. Juventus 41 (25),…10. Fiorentina 35,…12. Bari 32,…16. Catania 27, 17. Lazio 26

Ajánlott videó

Olvasói sztorik