Élet-Stílus

Vancouveri hírmorzsák: bajban a legenda

A legendás Andre Lange és csapata csak a harmadik a négyesbobosok versenyében; Svédország női curling-válogatottja megvédte címét; az orosz profiliga elnöke Szocsiban is szeretne NHL-eseket látni az olimpián. Hírek.

Taroltak a kínaiak

A rövidpályás gyorskorcsolyázók számára véget ért a vancouveri olimpia. A szakág versenyei kínai fölényt hoztak, az ázsiai ország négy aranyéremmel zárt, míg a nagy rivális Koreai Köztársaság fele ennyivel, igaz, emellett szerezett még négy ezüst-, illetve két bronzérmet is. A házigazda Kanadának aranyból és ezüstből is egyaránt kettő jutott, bronzból pedig egy. Összesen öt ország – a nevezettek mellett még az Egyesült Államok és Olaszország – sportolói szereztek érmet rövidpályás gyorskorcsolyában.

Svéd győzelem

A címvédő Svédország extra endben 7-6-ra legyőzte az alapszakasz legjobbjának bizonyult kanadai csapatot a vancouveri a női curlingtornája pénteki döntőjében. A két gárda alapszakaszban lejátszott mérkőzését egyébként Kanada nyerte 6-2-re.

Lange majdnem bukott

A kettesben nyert negyedik olimpiai aranyérmével a sportág történetének legeredményesebb versenyzőjévé vált német Andre Lange két futam után csak harmadik a négyesbobosok között. Az élen Steven Holcomb vezette amerikai egység áll.

A második futamban rengeteg bukás volt, szinte minden harmadik menetben felborult a bob (még Lange is közel állt ahhoz, hogy felboruljon), de súlyos baleset nem történt.

Profikat Szocsiba is

Egyre nagyobb a nyomás az észak-amerikai profi jégkorongligán (NHL), hogy engedje el játékosait a 2014-es szocsi olimpiára; legutóbb Alekszandr Medvegyev, a nyílt orosz profiliga (KHL) elnöke fejtette ki véleményt az ügyben. „Rengeteget dolgoztunk azért, hogy 1998-tól kezdve az NHL-esek szerepelhessenek az olimpián, és őrült lépés lenne, ha kilépnénk az olimpiai családból” – így Medvegyev, a Gazprom olajóriás első embere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik