Élet-Stílus

Szalaiék nem bírtak a Werderrel – videó

Szalai Ádám és Lőw Zsolt együttese, a Mainz hazai pályán kikapott a Werder Brementől a Bundesliga 24. fordulójának szombati játéknapján.

A csütörtöki Twente elleni győztes Europa Liga-találkozó (4-1) miatt holtfáradt vendégek több helyen is változtattak, így az eltiltását töltő Frings mellett Fritz, Marin és Wiese sem kapott lehetőséget.

A Mainz ennek megfelelően uralta a játékot, ám a 13. percben Babak Rafati egy Hunt-Heller összecsapás után utóbbit kissé elhamarkodottan kiállította, s ezzel lehetőséget nyújtott a cserék ellenére kifacsartnak tűnő brémai középpályának.

Egy Borowski-Hunt kényszerítő után a német-angol még mellé lőtt, ám nem sokkal később társa jóvátette hibáját, szabadrúgásból csavart a hazai kapu jobb felső sarkába. Nem sokkal később az influenzával küszködő Ivanschitz cserét kért, a hajrában viszont Bancé egy remek bombával egyenlített.

Öt perccel az újrakezdést követően a Werder hasonló módon került ismét előnybe. Hunt készített elő Prödlnek, s az ausztriai légiós egy hatalmas ballábas lövéssel megszerezte első találatát a Bundesligában.

Mainz-Bremen – Prödl csodagólja:

Thomas Tuchel Szalai Ádám becserélésével reagált, a magyar támadó azonban nem hálálta meg a bizalmat, igaz, azzal, hogy beállt Schürrle helyére, tovább gyengült a hazai középpálya, így a labdák nem jutottak el hozzá. A végén még Hugo Almeida szalasztott el egy ziccert, ennek ellenére a Werder lehetett a boldogabbik csapat, hisz egy pontra megközelítette az ötödik helyezett Dortmundot. A mérkőzésen Lőw Zsolt nem kapott lehetőséget.

A Dárdai Pál nélkül kiálló Hertha ugyancsak otthonában maradt alul a Hoffenheimmel szemben.

bundesliga, 24. forduló

Mainz-Werder Bremen 1-2 (1-1)
Bruchwegstadion, 20 300 néző. Vezette: Rafati
Gól: Bancé (45.), illetve Borowski (32.), Prödl (50.)
Kiállítva: Heller (Mainz, 14.)
Mainz: H. Müller – Zabavnik, Svensson, Noveski, Fathi – Karhan (Simak, 77.), Soto – F. Heller, Ivanschitz (Polanski, 34.), Schürrle (Szalai, 56.) – Bancé
Werder: Vander – Pasanen, Mertesacker, Naldo, Abdennour (Prödl, 27.) – Niemeyer, Bargfrede – Hunt (Hugo Almeida, 91.), Borowski, Özil (D. Jensen, 79.) – Pizarro

Bochum-Nürnberg 0-0
Kiállítva: Bunjaku (Nürnberg, 88.)

Stuttgart-Frankfurt 2-1 (2-1)
Gól: Cacau (41., 45.), illetve Köhler (39.)

Hertha-Hoffenheim 0-2 (0-1)
Gól: Ba (35.), Ibisevic (92.)

Mönchengladbach-Freiburg 1-1 (0-0)
Gól: Brouwers (73.), illetve Cissé (56.)

Az élcsoport:
1. Leverkusen 49 pont (50-20, 23 mérkőzés), 2. Bayern 49 (49-20, 23), 3. Schalke 48, 4. Hamburg 40 (23), 5. Dortmund 39, 6. Werder Bremen 38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik