Élet-Stílus

Elfogyott a Chelsea – videó

Az éllovas Chelsea meglepetésre simán kikapott otthon a Manchester Citytől a Premier League szombati rangadóján.

Anglia két leggazdagabb klubjának mérkőzésén az események is gazdagon csordogáltak: két kiállítás, két büntető, hat gól és egy emlékezetes kezet(nem)nyújtás színesítette a londoni találkozót.

Az összecsapás pikantériája volt, hogy a Cityt erősítő Wayne Bridge először lépett pályára John Terry ellen azóta, hogy kiderült, a Chelsea hátvédje az ő volt párjával csalta a feleségét. Bridge – aki a botrány miatt csütörtökön lemondta a válogatottságot – a kezdés előtt nem fogott kezet ellenlábasával.

Bridge nem fogadta el a kézfogást (MTI/EPA)

Bridge nem fogadta el a kézfogást (MTI/EPA)

A balhátvéd pozíciójában ismét a sérült Ashley Cole-t helyettesítő Maloudával operáló Chelsea kezdte jobban a mérkőzést, viszont sem a távolról vállalkozó francia, sem Drogba nem veszélyeztette komolyan Given kapuját. A City elsősorban arra törekedett, hogy a középpályán kikapcsolja a Lampard-Ballack párost, ám a hajrában a manchesteri védők elméláztak, így a Joe Cole labdájával Kompany és Richards között betörő Lampard megszerezte a vezetést.

Viszonylag hamar válaszoltak a vendégek. Egy ellentámadás nyomán – Mikel vesztett labdát a középpályán – Tévez Terryt és Carvalhót is megtréfálta, mielőtt labdája Hilario mögött kötött ki – a hálóban. A City tíz év után először törte fel a Chelsea védelmét a Stamford Bridge-en, ám később kiderült, ez igencsak ízlik a manchesterieknek..

Szünet után sem csökkent a hatalmas iram, ám ezúttal a vendégek voltak agilisabbak, s átvették a vezetést. Az 51. percben Barry labdájával Bellamy hagyta faképnél Mikelt, és nem kegyelmezett Hilariónak. Drogba szabadrúgása ugyan góllal kecsegtetett, ám mindez nem elégítette ki Carlo Ancelottit.

A Chelsea mestere „lekapta” a sokat hibázó Mikelt, és a közönség óhajával ellenkezően a gólnál előkészítőként jeleskedő Joe Cole-t, helyettük Belletti és Sturridge folytathatta. Egy-egy kimaradt helyzet – Drogba és Bellamy volt a ludas – után Ancelotti tovább erősítette támadó kontingensét (Kalou állt be Carvalho helyére), ám ráfázott. A 76. percben ugyanis épp Belletti rántotta le Barryt a tizenhatoson belül, s a büntetőből Tévez növelte a különbséget, ráadásul a brazilt kiállították. Nem sokkal később a második sárgalapját összeszedő Ballack is követte a dél-amerikait az öltözőbe – a hajrára a Chelsea a szó szoros értelmében is elfogyott.

A londoniak ettől függetlenül megpróbáltak támadni – Drogba kemény lövését Given védte – de ellentámadásból ismét a City következett, egy Wright-Phillips-Bellamy összjáték után a walesi 4-1-re módosította a végeredményt. Bár Lampard a hosszabbításban tizenegyesből szépített, maradt a 4-2, s ezzel a vendégek legnagyobb riválisukat, a Manchester Unitedet is kisegítették.

Chelsea-Manchester City – összefoglaló:

A vendégek 17 év után nyertek a Stamford Bridge-en, ahol 2008 novembere – azaz 37 találkozó – óta nem szenvedett vereséget, a meccset 9 emberrel befejező londoni alakulat.

premier leAGUE, 28. forduló

Chelsea-Manchester City 2-4 (1-1)
Stamford Bridge, 41 814 néző. Vezette: Dean
Gól: Lampard (42., 91. – a második 11-esből), illetve Tévez (45+1., 76. – 11-esből), Bellamy (51., 87.)
Kiállítva: Belletti (75.) és Ballack (81.)
Chelsea: Hilario – Ivanovics, Ricardo Carvalho (Kalou, 70.), Terry, Malouda – Ballack, Mikel (Belletti, 61.), Lampard – Anelka, Drogba, J. Cole (Sturridge, 61.)
M. City: Given – Richards, Kompany, Lescott, Bridge (Santa Cruz, 78.) – Zabaleta, De Jong, Barry – Bellamy, Tévez (Sylvinho, 90.), Adam Johnson (Wright-Phillips, 60.)

Birmingham-Wigan 1-0 (1-0)
Gól: McFadden (45+2., – 11-esből)

Bolton-Wolverhampton 1-0 (1-0)
Gól: Knight (45+1.)

Burnley-Portsmouth 1-2 (1-1)
Gól: Paterson (31.), illetve Piquionne (25.), Yebda (76. – 11.esből)
Kiállítva: Rocha (Portsmouth, 91.)

Stoke City-Arsenal 1-3 (1-1)
Gól: Pugh (8.), illetve Bendtner (32.), Fabregas (91., 11-esből), Vermaelen (94.)
Kiállítva: Shawcross (66., Stoke)

A Hull City-Aston Villa találkozót elhalasztották

Az élcsoport:
1. Chelsea 61 pont, 2. Manchester United 60, 3. Arsenal 58, 4. Manchester City 49 (27 mérkőzés), 5. Tottenham 46 (27), 6. Liverpool 45 (43-27, 27), 7. Aston Villa 45 (37-21, 26)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik