Élet-Stílus

Sebestyént kissé lepontozták

Két magyar volt érdekelt csütörtökön a vancouveri olimpián: a műkorcsolyázó Sebestyén Júlia 17. lett, az alpesi síző Berecz Anna pedig a 42. helyen zárt a nők óriásműlesikló versenyében.

A negyedik olimpiáján szereplő, 2004-ben Európa-bajnok magyar hölgy egy remek dupla Axellel indította a kűrjét, ám az azt követő tripla Lutznál hibázott – lerakta a kezét. Ettől azonban nem vesztette el önbizalmát, szép flip következett, majd a tripla Salchow is jól sikerült. A második tripla Lutznál újabb kisebb hiba következett, beragadt a lába…

Sebestyén Júlia, aki a 13. helyen zárta a rövidprogramot, összességében jó kűrt futott, ugyanakkor a bírák kissé lepontozták, így 17. helyen végzett a versenyben, amelyben a nagyszerű programot bemutató dél-koreai Kim Ju Na diadalmasodott. „Amikor 1998-ban kijutottam az első olimpiámra, nem gondoltam volna, hogy 2010-ben még versenyezni fogok – nyilatkozta 28 éves magyar sportoló az olimpiát közvetítő Magyar Televíziónak.

GALÉRIA

GALÉRIA

„Azóta sok mindenen keresztül mentem, voltam Európa-bajnok, olimpiai nyolcadik. Mindig az munkált bennem, hogy még képes vagyok sok mindenre, miért ne mutassam meg. Örülök neki, hogy a tavalyi sérülésem után visszatértem, és újra itt lehettem a legjobbak között. Minden tőlem telhetőt megtettem, és megmutattam, hogy tudok szépeket ugrani” – tette hozzá Sebestyén, aki ezzel a 17. hellyel olimpiai karrierje harmadik legjobb eredményét érte el azután, hogy Salt Lake Cityben bekerült a legjobb nyolc közé, míg Naganóban a 15. volt. 2006-ban, Torinóban a mostaninál egy hellyel hátrébb zárt.

Az alpesi síző Berecz Anna négyből három versenyt teljesített, csak a szuper-óriásműlesiklásban nem ért a célba. Óriásműlesiklásban a szerdai első futamot a 47., a csütörtöki második „menetet” pedig a 43. helyen zárta, így összességében 42. lett.

Sebestyént kissé lepontozták 2

Nem rossz eredmény ez, hiszen 18 vetélytársát is maga mögé utasította, miközben a második futamban nyolcan is kiesetek. A szám másik magyar indulója, Döme Zsófia is hasonlóképpen járt az első futamban, így ő ezúttal már nem állhatott rajthoz. Az óriásműlesikó versenyt némi meglepetésre a német Viktoria Rebensburg nyerte.
A magyarok vancouveri eredményei

Ajánlott videó

Olvasói sztorik