Élet-Stílus

Vancouver: elégedettek a váltó tagjai

admin
admin

2010. 02. 25. 08:43

Alapvetően elégedettek a vancouveri olimpiai ötödik hellyel a magyar női rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjai, akik - mint utóbb nyilatkozták - előre aláírták volna ezt az eredményt.

A Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea négyes a B döntőben a hollandok mögött a második helyen végzett, ezzel összesítésben hatodik lett volna, de később az A fináléban a győztes dél-koreaiakat kizárták, így valamennyi válogatott előrébb lépett.
“Úgy éreztem, a hollandokat is megverhettük volna, de azért kilencvenöt százalékban mindenképp elégedettek lehetünk, hiszen két csapatot is sikerült megelőzni a B döntőben. Hogy a hollandokat miért nem, annak különböző okai vannak, mi is hibáztunk, nekem például volt egy nagyon rossz váltásom, talán emiatt sem sikerült. Az egészet nem akarnám a lökdösődésre fogni” – idézte a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja Darázs Rózsát.

A B döntőt jellemző nagy lökdösődésre, kézitusára Heidum Bernadett úgy emlékezett vissza: volt, hogy azt érezte, nem tudja normálisan meglökni az előtte levőt, olyan mértékben akadályozzák.

“Csak akkor volt esély relatíve tiszta váltásokra, amikor Erika egy kicsit nagyobb előnyt szerzett, később viszont egyre nagyobb lett a lökdösődés. A hollandok és az olaszok olyan széles terpeszben váltottak, ami messze van a fair play szellemétől, még ha a szabályok nem is rögzítik, miként kell tartani a lábakat. Épp azért bánt az, hogy a hollandokat nem tudtuk megfogni, mert végig úgy éreztem, erősebbek voltunk. Hogy ez nem jött ki, abban az is szerepet játszott, hogy például a közelharcban egyszer úgy elestem, hogy kicsorbult a korim, Kecónak (Keszler Andreának) kiabáltam, jöjjön, mert a csorba miatt már nem tudok megállni a balos korcsolyámon. Sajnálom, mert én lettem volna a befejező ember, és úgy érzem, bennem még igenis maradt erő, Kecó viszont teljesen kihajtotta magát, mert legalább ötször vagy hatszor ment. Mindent egybevetve azt mondanám, az ötödik hely jó, én előtte aláírtam volna, és úgy gondolom, igenis szép helyezés a váltótól elsőre egy olimpián” – tette hozzá.

“Úgy érzem, mi éppenséggel nem azzal próbáltunk előnyt szerezni, hogy a másikat kilökjük – mondta Huszár Erika. – Sőt, külön figyeltünk mindenre, mert már többször előfordult, hogy bár nem követtünk el komolyabb hibát, kizártak bennünket, ezt pedig semmiképpen nem akartuk most megkockáztatni. Én is úgy érzem, maradt még bennünk erő, de azért örülünk az ötödik helynek.”

Huszár beszélt arról is, hogy egyéniben 1000 méteren annak ellenére kizárták, hogy nem is követett el szabálytalanságot.
“Továbbra is úgy érzem, nem kellett volna kizárni, utána a német lány is megmondta, nem értem hozzá, magától esett el. Sajnálom, hogy a bírók még arra sem voltak hajlandók, hogy visszanézzék az esetet. Mindegy, most a boldogság a fontos, örülünk a váltó eredményének, és én is azon a véleményen vagyok: ha valaki előtte azt mondja, ötödikek leszünk az olimpián, mindannyian rávágjuk: rendben!”

“Én is azt mondom, hogy aláírtuk volna, szerintem nagyon szép ez az ötödik hely – csatlakozott az előtte szólóhoz Keszler Andrea. – Félig viccesen mondogattuk, megéri megnyerni a B döntőt, hiszen ha kizárnak két csapatot az A döntőben, máris megvan a bronzérem.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.