Élet-Stílus

Ötödik lett a női váltó

A vancouveri téli olimpia szerdai versenynapján a magyar küldöttség másodszor szerzett pontot, miután a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea összeállítású női váltó 3000 méteren az ötödik lett.

A négy együttest számláló B döntőben a hollandok mögött, de az olaszokat és a japánokat megelőzve szerezték meg a második helyet a magyarok, ezzel hatodikak lettek volna, ám mivel később az A döntőben a dél-koreaiakat kizárták, egy helyet előre léptek.
Egyéniben már kevesebb babér termett a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak: egyedül 1000 méteren Heidum Bernadettnek sikerült bejutnia a negyeddöntőbe, Huszár Erikát egy erősen vitatható bírói döntéssel kizárták. A férfiak 500 méteres küzdelmeiben Darázs Péternek és Knoch Viktornak sem sikerült továbbjutnia.

GALÉRIA

GALÉRIA

A női alpesi síelők óriás műlesikló számában a rossz idő miatt csak egy futamot tudtak megrendezni, itt Berecz Anna a 47. helyen áll, Döme Zsófia azonban nem ért célba. A második futamot csütörtök este bonyolítják le.

A férfi sífutók 4×10 km-es számában a Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellne összetételű svéd csapat diadalmaskodott, ugyanakkor meg kell említeni, hogy a norvégok Petter Northug fantasztikus hajrájának köszönhetően szerezték meg az ezüstérmet.

A női gyorskorcsolyázók között “új csillag született”, ugyanis a 3000 méteren aratott diadala után 5000 méteren is a cseh Martina Sablikova győzött, akinek az 1500-on szerzett bronzérme után már három medál ékesíti vancouveri kollekcióját.

Női kettes bobban kettős kanadai siker született: az első helyen a Kaillie Humphries, Heather Moyse duó végzett, míg az ezüstérmet a Helen Upperton, Shelley-Ann Brown páros szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik