Élet-Stílus

Mourinho nem veszít a Stamford Bridge-en

Egy góllal nyert ugyan az Inter, de még korántsem lefutott a Chelsea elleni BL-párharc. Mourinho szűkszavúan, Ancelotti és Lampard optimistán értékelt a milánói meccset követően.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcainak keretében szerda este játszott újabb két mérkőzés közül nem csupán a csapatok patinája, hanem az őket irányító vezetőedzők személye miatt is kiemelkedett az Internazionale és a Chelsea 2-1-re végződött milánói összecsapása.
A hazaiak kispadján ugyanis az a portugál José Mourinho ült, aki éppen a londoni Kékektől érkezett – nem feltétlenül önszántából – az olasz klubhoz, míg az angoloknál a szakvezetői tisztet ettől az idénytől az a Carlo Ancelotti látja el, aki Milánó másik nagycsapatától, az Inter örök ellenlábasának számító AC Milantól igazolt át a szigetországba. Vagyis presztízsharc is volt ez a javából, amelynek első, itáliai felvonásán Mourinho és együttese diadalmaskodott, de a társaság csupán egy győztes csatán van túl, a “háborút” még nem nyerte meg. Az Internél persze okkal helyezik a hangsúlyt most arra, hogy a három hét múlva esedékes londoni visszavágóra előnnyel utazhatnak, amit meg akarnak, és hitük szerint meg is tudnak majd őrizni.

Amúgy sem csekély önbizalmukat csak erősítheti, hogy két ízben is mattolni tudták a masszívnak, és nehezen feltörhetőnek hitt angol védelmet (a két argentin légiós közül Diego Milito már a 3. perben betalált, Esteban Cambiasso pedig kevéssel Salomon Kalou második félidőbeli egyenlítése után szerezte meg a győztes gólt), ráadásul a világ legjobb kapusainak egyikeként jegyzett Petr Cech súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A San Siróban ezúttal vendégként jelen levő Ancelotti, aki előtte nyolc éven át ugyanide – mint az Inter és a Milan közös stadionjába – “hazajárt” szakvezetőként, ezzel együtt bizakodó maradt, s a meccs után azt mondta: meggyőződése, hogy március 16-án ők lesznek a továbbjutók. Hasonló optimizmusról árulkodtak a Chelsea angol válogatott középpályásának, Frank Lampardnak a szavai is: “A játék, a meccs egészét, a labdabirtoklást, a kapura lövéseket tekintve egyértelműen mi voltunk az erősebbek, a jobbak. Az ő helyzetüket megkönnyítette korai góljuk, de Londonban nekünk immár elég egyszer betalálni, s továbbjutunk, amire egészen kiváló az esélyünk” – vélekedett.

A nagyszájú-fennhéjázó megnyilvánulásoktól amúgy egyáltalán nem idegenkedő Mourinho önmagához mérten ezúttal visszafogott volt, s a sikert is mérsékelt örömmel kommentálta: “Megmondtam a játékosaimnak, hogy nem jobbak nálunk…” Egy másik interjúban a portugál már arról beszélt, hogy biztos a csapata sikerében, hiszen volt csapatával angol rekordot állított fel veretlen hazai mérkőzések tekintetében. “Tudom mire képes a Chelsea a Stamford Bridge-en… Mourinho nem kap ki a Stamford Bridge-en.”

A szerda esti BL-program másik mérkőzésén a spanyol vendégcsapat, a Sevilla lehetett az elégedettebb, miután a CSZKA Moszkva otthonában, a Luzsnyiki stadion műfüves pályáján 1-1-re végzett az oroszokkal. Álvaro Negredo az első félidő közepén juttatta vezetéshez együttesét, és az előny bő félóra múlva fogyott el, amikor is a hosszas sérüléséből felépült chilei légiós, Mark González egyenlített.

“Természetesen még jobb lett volna, ha győzünk, de a döntetlennel is elégedett vagyok” – summázta a lényeget a spanyolok vezetőedzője, Manolo Jiménez, hozzátéve, hogy különösebben nem zavarta őket sem a moszkvai hideg, sem a műfüves pályaborítás. Ugyanakkor nem tűnt boldogtalannak a CSZKA szakvezetője, Leonyid Szluckij sem: “Összességében igenis örülök az eredménynek, annak fényében különösen, hogy ez volt az új idényben az első mérkőzésünk. Ne feledjük: kétmeccses párharc ez, s még csak az elsőn vagyunk túl. Nem dőlt el még semmi, bár a nyolc közé jutás esélye jelenleg 55:45 százalék a Sevilla javára.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik